Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Tűzveszélyes szárítógép, robbanásveszélyes tűzhely

2016. november 2. | Lantos Tivadar |  3811 |

Az alábbi tartalom archív, 8 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Tűzveszélyes szárítógép, robbanásveszélyes tűzhely

A Siemens vállalat által közzétett figyelemfelhívás szerint a 2002-ben gyártott Siemens márkájú szárítógépek és a 2009 január és 2011 október között gyártott szabadonálló gáztűzhelyek tulajdonosait kérik, hogy ellenőrizzék készülékük érintett-e az alábbiak szerint.

Korlátozott számú, 2002-ben gyártott Siemens márkájú szárítógép esetén előfordulhat, hogy egy elektromos alkatrész túlmelegedhet és extrém esetben akár tüzet is okozhat. Esetleges robbanásveszély léphet fel egyes szabadonálló gáztűzhelyek esetében. A figyelmeztetés egyes, a 2009. január és 2011. október közötti időszakban gyártott gáztűzhelyekre vonatkozik. A veszély oka az egyik gázcsatlakozási szerelvény esetleges sérülése. Ez bizonyos körülmények között gázszivárgáshoz, rendkívül ritka esetekben pedig robbanásveszélyhez vezethet. Minden érintett berendezés tulajdonosa számára felajánlják, hogy a csatlakozási szerelvényt egy minősített szervizmérnök ingyenesen kicseréli. A csere a tulajdonos otthonában elvégezhető, és teljes körű megoldást nyújt a problémára.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

FigyelmeztetésSiemensTűzveszély