Villanyszerelők Lapja

Séta az áram útján Budapest belvárosában

| |  1332 | |

Technikatörténeti kirándulásokat szervez a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és az Elektrotechnikai Múzeum Budapest belvárosában. A Kazinczy utcai egyedülálló intézménytől indulva ismerkedhetünk meg, az elektromosság használatának hőskorát idéző és e...

Technikatörténeti kirándulásokat szervez a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és az Elektrotechnikai Múzeum Budapest belvárosában. A Kazinczy utcai egyedülálló intézménytől indulva ismerkedhetünk meg, az elektromosság használatának hőskorát idéző és egyszersmind a magyar tudomány és mérnöki teljesítménynek is emléket állító értékeket.

Ma már természetesnek vesszük az elektromosságot, ami alapvetően meghatározza modern életünk, szinte minden pillanatát. A hőskorról már lemaradtunk, de az emlékei körülvesznek minket, nap, mint nap technikai és kultúrtörténeti emlékek sora mellett haladunk el Budapest belvárosában járva. Akinek kedve van, ma már benevezhet egy sétára, hogy megismerje a főváros történetének ezt a különleges oldalát. A tudomány- és technikatörténeti túrán egyebek mellett megtudhatja, hol gyúltak ki először az ívlámpák, miért látogatott Edison Budapestre, honnan jelentkezett a telefonhírmondó. A séta követi az 1893-tól kezdve kiépített vezetékek nyomvonalát, az áram útját.

A séta hossza: 1,5 óra
Találkozási pont: Elektrotechnikai Múzeum, Budapest VII. ker. Kazinczy u. 21.
Útvonal: Elektrotechnikai Múzeum – Rákóczi út – Astoria –Madách tér – Dob utca – Elektrotechnikai Múzeum

Következő időpontok:

2016. május 17. 9:00
2016. május 31. 9:00

Jegyárak:

Helyszínen és elővételben: 2000 Ft
Kizárólag elővételben csoportoknak: 1800 Ft
Csoportok indulása minimum 15 fő, maximum 25 fő esetén előre egyeztetett időpontban.

Jelentkezés: www.mee.hu/setak