Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Norvég giga szélerőmű

2016. március 30. | Lantos Tivadar |  2054 |

Az alábbi tartalom archív, 8 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Hamarosan nekiállnak Európa legnagyobb szélerőművének a norvégoknál, amelybe több ország is besegít. Konzorciumban kezd neki Európa legnagyobb szélerőművének a norvég Statkraft és partnerei, a dán Vestas, a Tronderenergi és a svájci Nordic Wind Po...

Hamarosan nekiállnak Európa legnagyobb szélerőművének a norvégoknál, amelybe több ország is besegít.


Konzorciumban kezd neki Európa legnagyobb szélerőművének a norvég Statkraft és partnerei, a dán Vestas, a Tronderenergi és a svájci Nordic Wind Power. A beruházáshoz 1,1 milliárdra van szükség - nagyjából feleannyira, mint Pakshoz -, és a kapacitása megegyezik a tervezett paksi atomerőművével. Arról nem is beszélve, hogy nem termel veszélyes hulladékot és a táplálásához nincs szükség semmi másra, mint szélre.
Az erőmű építését tavasszal kezdik meg egy kisváros, Trondheim mellett, Norvégia középső részén. A tervek szerint 2020-ra végeznek mindennel és üzembe is helyezik a létesítményt. Az előzetes kalkulációk szerint nagyjából 170 ezer háztartás energiaellátását biztosítják majd az új megújuló energiaforrásból.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →