Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Knight Rider a Teslatól

2016. február 19. | Lantos Tivadar |  2384 |

Az alábbi tartalom archív, 8 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

A Tesla távirányító új értelmet kapott. A megfelelő gomb megnyomásával kiáll az autónk a garázsból. Nem olyan régen a Tesla szoftverfrissítést végzett a távolsági rekorder Model S és az állatvédő PETA által is támogatott Model X autókon. Az új szo...

A Tesla távirányító új értelmet kapott. A megfelelő gomb megnyomásával kiáll az autónk a garázsból.


Nem olyan régen a Tesla szoftverfrissítést végzett a távolsági rekorder Model S és az állatvédő PETA által is támogatott Model X autókon. Az új szoftver új funkciókat is jelent, mint például a Summont. A Summon lényege, hogy egy applikáción keresztül felveszi a kapcsolatot az autó és az okos eszköz, majd a jelküldést követően az autó a garázskapu nyitogatását is beleértve önállóan kiparkol az utcára.

A Remote S For Tesla nevű applikációt nemrég frissítette Allen Wong fejlesztő, így már akár az Apple Watchunkról is irányíthatjuk a Teslánkat. A korábbi verzióhoz képest ez hatalmas előrelépés, hiszen eddig az autó beindításához legalább 12 méterre meg kellett közelíteni a járművet.

A fejlesztés népszerűsége nem kérdés, hiszen ki ne szeretne magának egy óráról irányítható autót, mint amilyen Michael Knight KITT-je volt a tv-ben. Wong további fejlesztéseinek köszönhetően az Apple digitális asszisztensével, a Sirivel összeköttetésben még több hangutasítás (pl. motor beindítása, ajtók kinyitása) végrehajtására képes az autó.

Ezeket a lehetőségeket a jövőben a Summon is megkapja. Ezt a lépést követően tényleg nem leszünk már messze KITT-től, mivel a Tesla 2 éven belül találna megoldást arra is, hogy az autónk hívásra bárhova utánunk tudjon menni.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →