Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Fűtermesztéshez lopták az áramot

2015. december 8. | Lantos Tivadar |  2169 |

Az alábbi tartalom archív, 9 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Fűtermesztéshez lopták az áramot

A 36 éves férfi és 24 éves párja Cegléd környékén csaknem négyszáz tő vadkendert termesztett és az ültetvény fenntartásához több mint kétmillió forintnyi áramot loptak.

A Cegléd melletti dűlőben, egy rokonuktól kapott házban élő kecskeméti párnak se munkahelye, se jövedelme nem volt, de mivel rendszeresen kábítószert fogyasztottak, 2013-ban elhatározták, hogy vadkendert fognak termeszteni. A ház több helyiségét a növény optimális fejlődéséhez szükséges módon alakították át, megfelelő hőmérsékletet, páratartalmat, mesterséges fényt biztosítottak, termőföldet és speciális tápoldatot is beszereztek, az ablakokat pedig fóliával, hungarocellel sötétítették el. Az ültetvény működtetéséhez jelentős mennyiségű áramra volt szükség, ezt a mérőóra megkerülésével, méretlenül szerezték be, 2,3 millió forint kárt okozva a szolgáltatónak. Amikor 2015 márciusában a rendőrök lecsaptak, az ültetvény már 399 tő élő, különböző fejlettségi stádiumú vadkenderből állt.
Az illegális kertészek a növények leveleiből füves cigarettát készítettek, ezt napi rendszerességgel szívták, miközben LSD-t és új pszichoaktív anyagot tartalmazó tablettákat is szedtek. A férfi jelenleg házi őrizetben van, a nő lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →