Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Elindult az első önerős naperőmű Magyarországon

2015. június 23. | Lantos Tivadar |  28 269 |

Az alábbi tartalom archív, 9 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Elindult az első önerős naperőmű Magyarországon

Csak fél megawattos, de azt napenergiából tudja a Jászágón pénteken átadott naperőmű. ez az első, amelyikhez nem társult Európai Uniós támogatás. Így is megéri!

Magyarországon egyedülálló projektnek számít az a pénteken átadott erőmű, mely 2000 darab, egyenként 245 Wp-teljesítményű, polikristályos napelem összekapcsolásával született meg. A jászágói naperőmű az első, mely Uniós támogatás nélkül épült. A rendszer teljes termelése az áramszolgáltatói hálózatba kerül, így évente várhatóan 550-580000 kWh energiamennyiség kerül majd értékesítésre.

A mintegy 200 családi ház éves fogyasztását fedezni képes termelési mennyiségből a beruházás várhatóan 10 éven belül, gyorsuló ütemben képes lesz megtérülni. A teljes beruházás meghaladta a 185 millió forintot, de a rendszer tervezett élettartam 35 év.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Napelem