Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Újra üzemel a Mavir Albertirsa és Göd közötti távvezetéke

2015. május 20. | Lantos Tivadar |  2191 |

Az alábbi tartalom archív, 9 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Újra üzemel a Mavir Albertirsa és Göd közötti távvezetéke

Befejeződött az Albertirsa-Göd villamos távvezeték helyreállítása, amely tavaly decemberben a rendkívüli ónos eső miatt sérült meg.

A Mavir felidézte, hogy a rendkívüli időjárás miatt a többi között megsérült az Albertirsa–Göd 400 kilovoltos összeköttetés Kerepes térségi szakasza. A jelentős mennyiségű ónos eső miatt nemcsak a távvezetékoszlopok és a sodronyok, hanem a szerelvények is használhatatlanná váltak.

A közlemény szerint a rendszer párhuzamos, szükség esetén egymást helyettesítő elemekből, távvezetékekből áll, így egy adott vezetékszakasz kiesése ellenére is biztosítható, hogy a lakossággal közvetlen kapcsolatban álló szolgáltatók és ipari nagyfogyasztók villamos energia ellátása zavartalan maradjon.

A sérült, több mint nyolc kilométeres távvezetékszakasz építési, helyreállítási munkái során mintegy 400 tonna acélszerkezetet és 163 kilométer áramvezető sodronyt építettek be a kivitelező cégek.

A távvezetéket május 17-én a terveknek megfelelően üzembe helyezték - közölte a Mavir.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →