Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Nem lesz óraállítás egyiptomban

2015. április 21. | Lantos Tivadar |  1648 |

Az alábbi tartalom archív, 9 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Nem lesz óraállítás egyiptomban

Nem állítják át az órákat az idei nyárra Egyiptomban; erről döntött az egyiptomi kabinet, továbbá arról is, hogy tanulmányozzák a villamosenergia-fogyasztás csökkentését célzó gyakorlat végleges felfüggesztésének lehetőségét is.

Egy korábbi kormányrendelet értelmében május elsejétől a nyári időszámítás lépett volna érvénybe, ezt azonban később egy országos közvélemény-kutatás eredményétől tették függővé. A kormány közleménye szerint a felmérés eredményéből az derült ki, hogy a legtöbben ellenzik az órák átállítását. Az ébrenlét és a természetes világosság idejének lehető legmegfelelőbb összehangolását célzó, először 1988-ban alkalmazott gyakorlatot 2011 áprilisában már felfüggesztették egyszer, azonban az energiahordozók hiánya okozta krónikus áramkimaradások miatt 2014 májusában újra bevezették azt.

Azon a nyáron az egyiptomiak négyszer állították át óráikat, ugyanis egy kormányrendelet értelmében a Ramadán hónapra újra a téli időszámítás lépett érvénybe, annak érdekében, hogy lerövidítsék az emberek világosban ébren töltött idejét, ezzel próbálva meg a nappali böjtöt elviselhetőbbé tenni a hívő muzulmánok számára.

Az egyiptomi időzóna jelenleg megegyezik a magyar idővel.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →