Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Megjelent a VL idei első lapszáma!

2015. február 11. | Fülöp Miklós |  31 638 |

Az alábbi tartalom archív, 9 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Február 11-én megjelent a VL 2015. január-februári lapszáma, amelyet egy rövid bevezetővel és a lapban olvasható cikkek felsorolásával ajánlunk mindenki figyelmébe.

Kezdjünk bele!

Az idei év alig kezdődött el, máris felpörgött, a januárra jellemző lomhaságnak ezúttal nyoma sincs. Köszönhetjük ezt többek között a környezetvédelmi termékdíj szakmánkat érintő területekre való kiterjesztésének, amelyből kétségkívül a napelemek termékdíj-köteles körbe való bevonása kapta messze a legnagyobb visszhangot. Ezen túl szintén bebocsátást nyert a legfeljebb 1000 V feszültségű elektromos áramkör összekapcsolására vagy védelmére, vagy elektromos áramkörbe vagy azon belüli összekapcsolásra szolgáló készülékek csoportja is a termékdíjas körbe, ami ha belegondolunk, az előzőnél is jelentősebb termékkört takar.

Szintén sokakat izgalomban tart az új OTSZ megjelenése és bevezetése – teljes joggal -, hiszen újabb mérföldkőhöz érkezett a hazai tűzvédelmi szabályozás. A megújuló OTSZ nem csak tartalmában, hanem koncepciójában is új elemeket fog hozni, nagyobb mérnöki szabadságot adva, ám nagyobb felelősséget is róva az alkalmazói körre.

Az erős januári kezdés kapcsán szintén megemlíthető a szerkesztőségünk újabb tényfeltáró „nyomozása”, amely során a LED reflektorokkal kerültünk közelebbi ismeretségbe, erről is olvashatnak a VL 2015-ben megjelenő első lapszámában, sőt az áttekintő táblázatunk is e termékkörrel foglalkozik.

A lendületes kezdés után, még erősebb folytatást ígérhetünk, mert az ötleteink hegyekben állnak, addig azonban kellemes kikapcsolódást kívánunk a január-februári lapszámunk olvasásához.

A tartalomból:

  • Lakk József: OTSZ 5.0 – Megújul az Országos Tűzvédelmi Szabályzat!Ú
  • Kruppa Attila: Vasbeton pillérvázas épületek villámvédelme I.
  • Damm István: Feszültség alatti munkavégzés
  • Fülöp Miklós: Támad a gagyi! A LED reflektor az új sláger?
  • 240 W-os ceruzahalogén kiváltó, (kb. 20 W-os) LED reflektorok áttekintő táblázata
  • Porempovics József:  Mikroelektronika a villamossági eszközökben VIII. rész. A buck konverter
  • A karácsonyi nyereményjáték nyertesei
  • Rátai Attila: Navigálás a változó előírások tengerében XXVI. MSZ 10900, az édes mostohatestvér
  • Deme László: Új közvilágítást kapott a Rákóczi híd

Amennyiben még nem előfizetőnk ide kattintva tud előfizetni a VL-re.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →