Villanyszerelők Lapja

Újrahasznosítás BKV-módra

| |  1682 | |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

A BKV Zrt. az Ikarusszal karöltve régi autó- és trolibuszok felhasználásával készít új, energiatakarékos trolibuszokat. Az újrahsznosított járművek tervek szerint 2015 elejétől közlekednek majd a budapesti utcákon.A BKV már meglévő Ikarus 412 autóbus...

A BKV Zrt. az Ikarusszal karöltve régi autó- és trolibuszok felhasználásával készít új, energiatakarékos trolibuszokat. Az újrahsznosított járművek tervek szerint 2015 elejétől közlekednek majd a budapesti utcákon.

A BKV már meglévő Ikarus 412 autóbuszainak valamint Ikarus 280-as trolibuszainak egyes elemeit felhasználva készült trolibuszok energiatakarékosak (hálózati visszatáplálásra alkalmasak), 100%-ban alacsonypadlósak, légkondicionáltak és részlegesen felsővezeték nélküli önjáró üzemre is alkalmasak lesznek. A tervek szerint a végső összeszerelés, a próbafutások és a hatósági vizsga után a fővárosi utazóközönség 2015 első negyedévében ismerkedhet meg velük a belvárosi trolibusz hálózaton.