Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szélfarmok az olajbárók földjén

2014. augusztus 28. | Lantos Tivadar |  2016 |

Az alábbi tartalom archív, 10 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Szélfarmok az olajbárók földjén

Bár elsősorban az olajáról híres, Texas a megújuló energiák felhasználásában is élen jár. Fővárosa, Austin energiaszükségletének harmadát már ma is megújulókból fedezi.

Austint már azelőtt foglalkoztatta a környezeti terhelés, mielőtt ez menő lett volna, a város vezetői már a nyolcvanas évektől kezdve tettek lépéseket a csökkentésére – dicsekedett az Euronews-nak Brewster McCracken, a város volt képviselője.

Austin vezetése azt szeretné, ha a felhasznált energia legalább harmada megújuló forrásból származna, és úgy véli, a célt még a kitűzött határidő előtt sikerül elérni. Az energia nagy része Nyugat-Texas távoli, tágas síkságairól érkezik, ahol a világ legnagyobb szélfarmjai találhatók.

Az Egyesült Államokban az állam a legnagyobb szélenergia-előállító. Az itt termelt elektromos áram otthonok és vállalkozások igényeit elégíti ki. Ma már az összes austini középület megújuló energiával üzemel. A város köztulajdonban lévő villanyszolgáltatója napenergiát is felhasznál, amely ötezer otthont lát el árammal.

Forrás: energiacentrum.com

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →