Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Olcsóbb áram az osztrák gazdáknak

2014. augusztus 13. | Lantos Tivadar |  1855 |

Az alábbi tartalom archív, 10 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

A korábbinál kedvezőbb, nagykereskedelmi áron jutnak áramszolgáltatáshoz a vidéki gazdaságok Ausztriában 2015 január elsejétől. Az összefogás és a csoportos várárlás előnye. Az osztrák áramértékesítő szövetkezet, a BestpresAgrar által elindított kez...

A korábbinál kedvezőbb, nagykereskedelmi áron jutnak áramszolgáltatáshoz a vidéki gazdaságok Ausztriában 2015 január elsejétől. Az összefogás és a csoportos várárlás előnye.

Az osztrák áramértékesítő szövetkezet, a BestpresAgrar által elindított kezdeményezés célja, hogy az agrárszektor összefogása révén az eddig háztartási kategóriába sorolt vidéki gazdaságok együtt jóval kedvezőbb feltételekkel, nagykereskedelmi áron kapjanak áramot. A BestpresAgrar nagyobb mennyiségű áram vásárlása esetén kedvezőbben tárgyalhat majd az energiaszolgáltatókkal. A csoportos vásárlás további előnye, hogy a piaci árak változása szerint módosulhat az áram ára is – áll az akcióról szóló közleményben.     Elsősorban az állattartó gazdaságokra koncentráltunk, mivel nekik nagy az áramigényük, de minden agrárvállalkozás és mezőgazdasági termékeket előállító vállalat csatlakozhat a felhíváshoz – mondta Anton Emsenhuber a szövetkezet vezetője. Hozzátette: az akció kiírásakor figyelembe vették a tartományi sajátságokat, különös figyelmet fordítottak Felső- és Alsó-Ausztria, Stájerország és Burgenland gazdaságaira.     A felhívásra tízezer vállalkozás jelentkezhet, a szervezők egyelőre ilyen jelentkezőszám mellett látják kézben tarthatónak és átláthatónak a rendszert. Az akció eredményeképpen akár 15 százalékos megtakarítás elérésével számolnak, hiszen ennyi a különbség az egyéni fogyasztói és a nagykereskedelmi áramár között.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →