Villanyszerelők Lapja

LED-ek mérése gyorsan, pontosan

| |  1660 | |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

LED-ek mérése gyorsan, pontosan

A LED technológia gyors fejlődésnek indult az elmúlt években és megjelentek a nagy fényerejű LED-ek, amelyek már világítási célokra is alkalmasak, ez lehetővé teszi ezek széleskörű alkalmazását.

A LED-ek fényessége és színe nagymértékben függ a gyártástechnológiától, ezért szükségessé vált  mind a gyártásközi, mind az alkalmazási területen a LED-ek világítástechnikai paramétereinek mérése.

A GOSSEN PHOTO német cég legújabb MAVOSPEC készülékét ennek a feladatnak az ellátására fejlesztették ki. Ennek a kézi, nagy tudású spektrométerrel lehetővé válik a LED-ek spektrumának, színének, színhőmérsékletének, fényerejének, sugárzási teljesítményének  és egyéb más paramétereinek gyors, egyszerű és pontos mérése.

A Rapas Kft. által forgalmazott készülék alkalmazhatóságát nagymértékben növelik a különböző tartozékok, valamint a részletes analízist lehetővé tevő szoftver.