Villanyszerelők Lapja

Emelkedik a minimális rezsióradíj az építőiparban

| |  24 595 | |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnöksége elfogadta a 2014 évi építőipari minimális rezsióradíj értékét 2446Ft/óra értékben. Az ÉVOSZ az Ágazati Párbeszéd Bizottság útján kéri fel a Belügyminisztert, hogy a jogszabály által biztosított hatáskörében eljárva, hirdesse ki az új értéket. A 2013. évi 2383Ft/óra minimális rezsióradíj emelkedését 2446Ft/óra értékre alapvetően a garantált bérminimum változása, a banki és biztosítási költségek jelentős emelkedése, valamint az ügyviteli költségek növekedése okozza – olvasható az ÉVOSZ közleményében. Az építőipari minimális rezsióradíj számítása az ágazatban jogszerűen működő vállalkozások 2013. évi mérlegadatai minimális értékeinek alapján történt – írja a szakszövetség közleménye, és hozzáteszi: A közbeszerzési piacon az ajánlatkérő kockázatos ajánlati ár esetén köteles a mindenkori minimális rezsióradíjhoz mérni az ajánlatot adó cégek rezsióradíjait, és ez alapján is értékelni az ajánlatokat. A magánmegrendelői piacon iránymutató az építőipari minimális rezsióradíj értéke.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnöksége elfogadta a 2014 évi építőipari minimális rezsióradíj értékét 2446Ft/óra értékben.

Az ÉVOSZ az Ágazati Párbeszéd Bizottság útján kéri fel a Belügyminisztert, hogy a jogszabály által biztosított hatáskörében eljárva, hirdesse ki az új értéket. A 2013. évi 2383Ft/óra minimális rezsióradíj emelkedését 2446Ft/óra értékre alapvetően a garantált bérminimum változása, a banki és biztosítási költségek jelentős emelkedése, valamint az ügyviteli költségek növekedése okozza – olvasható az ÉVOSZ közleményében.

Az építőipari minimális rezsióradíj számítása az ágazatban jogszerűen működő vállalkozások 2013. évi mérlegadatai minimális értékeinek alapján történt – írja a szakszövetség közleménye, és hozzáteszi: A közbeszerzési piacon az ajánlatkérő kockázatos ajánlati ár esetén köteles a mindenkori minimális rezsióradíjhoz mérni az ajánlatot adó cégek rezsióradíjait, és ez alapján is értékelni az ajánlatokat. A magánmegrendelői piacon iránymutató az építőipari minimális rezsióradíj értéke.

Rezsióradíj