Villanyszerelők Lapja

Nem vetnek ki átmeneti vámot a Kínából érkező napelemekre

| |  1738 | |

Az alábbi tartalom archív, 7 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

A Szövetség a Megfizethető Napenergiáért (Alliance for Affordable Solar Energy, AFASE) szerint az Európai Bizottság döntése – amely szerint a szubvenció ellenes eljárás részeként nem vetnek ki átmeneti vámot a Kínából érkező napelemekre – megakadályo...

A Szövetség a Megfizethető Napenergiáért (Alliance for Affordable Solar Energy, AFASE) szerint az Európai Bizottság döntése – amely szerint a szubvenció ellenes eljárás részeként nem vetnek ki átmeneti vámot a Kínából érkező napelemekre – megakadályozhatja a további munkahelyek megszűnését és a bizonytalanságot az európai napenergia piacon, írja a szervezet sajtóközleményében.

Habár az AFASE üdvözli a döntést, képviselői hangsúlyozták ugyanúgy mint eddig, kiemelt figyelemmel követik a piaci fejleményeket és a folyamatban lévő vizsgálatokat azért, hogy mindig a piac számára legmegfelelőbb döntés születhessen. Szerintük ugyanis a jelenleg érvényben lévő 56 Euro Cent / Watt minimál ár bizonyos országokban jelentősen veszélyezteti a kereskedelmi, tetőre szerelhető napelemek és a földi napelemek alkalmazását. Ezek a problémák főleg azokon a piacokon jelennek, ahol 2013 és 2015 között előreláthatólag egyébként is csökkenni fognak az állami támogatások.

Az AFASE-ról:

A Szövetség a Megfizethető Napenergiáért (Alliance for Affordable Solar Energy, AFASE), 750 napenergiával foglalkozó céget – ez összesen 77 000 munkahelyet is jelent – magába foglaló szervezet. Az egységes érdekképviseletet és kommunikációt használva az AFASE célja, hogy népszerűsítse a napenergiával kapcsolatos termékek szabad kereskedelméből származó előnyöket, és felhívja a figyelmet a túlzott piacvédő, protekcionista hozzáállás kockázataira.