Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Halálos áramütés egy nyíregyházi keresztelőn

2013. február 11. | Fülöp Miklós |  1723 |

Az alábbi tartalom archív, 11 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Áramütés következtében egy ember meghalt, kettő megsérült egy vallási ceremónián Nyíregyházán vasárnap. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője, Tamásné Berki Bianka elmondta, a Szabadkeresztyének Egyesületének ...

Áramütés következtében egy ember meghalt, kettő megsérült egy vallási ceremónián Nyíregyházán vasárnap.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője, Tamásné Berki Bianka elmondta, a Szabadkeresztyének Egyesületének vallási szertartásán történt halálos baleset. A vallási szervezet úgynevezett merítkezési ceremóniáján mikrofonnal a kezében állt egy medence vízében a gyülekezet vezetője, amikor halálos áramütés érte, két ember pedig könnyebben megsérült.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást az ügyben, és szakértő bevonásával vizsgálja a történteket.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének igazgató főorvosa korábban az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a keresztelői szertartáson halálos áramütést szenvedett 38 éves férfit a helyszínre riasztott mentők megpróbálták újraéleszteni, de háromnegyed órás kísérletük nem járt eredménnyel. Hozzátette, hogy a ceremónián további két embert ért áramütés, őket megfigyelésre kórházba szállították a mentők.
 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →