Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Kínai kézbe került az Osram

2016. augusztus 1. | VL online |  3613 |

Az alábbi tartalom archív, 8 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Kínai kézbe került az Osram

Kínai befektetői konzorcium vásárolja meg az Osram hagyományos fényforrás üzletágát.

A vásárló a kínai LED-világítástechnikai vállalat, az MLS vezetésével szerveződött befektetői konzorcium, amelynek tagja az IDG Capital Markets, valamint a Yiwu állami tulajdonú vagyonkezelő és pénzügyi befektető társaság – a vásárló konzorcium összetételében, így pénzügyi, állami és világítástechnikai szakmai cég is megjelenik.

Az Osram a 400 millió eurós egyösszegű vételár mellett névhasználati licencdíjban is részesül majd az elkövetkező években az üzletág értékesítése után. A 12,5 ezer alkalmazottat foglalkoztató üzletág kétmilliárd euró forgalmat bonyolított tavaly.

A tranzakció lezárására a szokásos előfeltételek teljesülésével és az illetékes hatóságok jóváhagyásával 2017-ben kerülhet sor. Az Osram a hagyományos fényforrás üzletág értékesítését követően LED-chipek gyártására összpontosítja tevékenységét.

Az Osram több, mint 100 éves fényforrás üzletága a jövőben Ledvance néven folytatja. A Ledvance név ismerősen csenghet sokaknak, hiszen korábban az Osram professzionális lámpatest családját fémjelezte, ám mostantól a teljes üzletág márkanévként használja majd.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Ledvance