Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Robbanásvédelem

Személyi feltételek

Robbanásbiztonság-technika IX.

2020/1-2. lapszám | Parádi Ervin |  2212 |

Személyi feltételek

Részben már érintettük ezt a kérdést a robbanásbiztonság-technikai zónaszámítás és zónatérkép, valamint a robbanásvédelmi dokumentáció elkészítésénél. Természetesen nem csak ennél a két esetnél van többletkövetelmény a robbanásveszélyes térfogatokon belül. A tervezés, kivitelezés és az üzemeltetés minden területén fel kell készíteni a szakembereket arra, hogy ezeken a veszélyes térfogatokon belül milyen különleges előírások vannak, így e tudás megszerzéséről igazolással is kell rendelkezniük, valamint a legtöbb esetben a tudásszint megőrzéséről is gondoskodni kell. A személyi kompetenciákhoz túl sok magyarázatot nem kívánok hozzátenni, azok megtalálhatók azokban a jogszabályokban és szabványokban, amelyek eddig említésre kerülnek.

Technológiai tervek készítése

A robbanásveszélyes anyagok tárolása, előállítása, szállítása stb. technológiára úgynevezett technológiai terveket kell készíteni. A technológiai terveket a technológus tervezőknek olyan részletességgel kell elkészíteniük, hogy abból az első robbanásbiztonság-technikai zónaszámítás elvégezhető legyen. A technológiai terveknek tartalmazniuk kell a robbanásveszélyes anyagokat, azok térfogatszázalékait, hőmérsékleteket, nyomásokat, szinteket, térbeli elhelyezkedéseket, nyílt vagy zárt technológiákat, zárt terek térfogatait, ventilátorteljesítményeket és darabszámokat stb.

A cikk még 26 994 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Robbanásbiztonság-technika

Kapcsolódó

Robbanásbiztonság-technika II.

Robbanásbiztonság-technika II.

A robbanásvédelmi dokumentáció jelentősége és helye a beruházás és üzemeltetés során