Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Robbanásvédelem

Robbanásveszélyes zónák és robbanásbiztos berendezések jelölése

Robbanásbiztonság-technika III.

2019/4. lapszám | Parádi Ervin |  2722 |

Robbanásveszélyes zónák és robbanásbiztos berendezések jelölése

Muszáj a jelölés kérdésével foglalkozni. Hogy miért? Azért, mert ha egy robbanásvédelemmel foglalkozó szakember ezt nem érti, akkor nem érti az egészet, és igazából nem is nevezhető szakembernek.

Az oktatások során – és itt az 5 évente ismétlődő ismeretfelújító oktatásokra gondolok –, a gyakorló szakemberek egy része nem tudja a zónák jelölését, a robbanásbiztos berendezések megjelölését és azt sem, hogy ezek között milyen összefüggések vannak. Nem is tudom őket elmarasztalni, hiszen a 20-30 évvel ezelőtt végzettek miért is értenék. Jómagam többször hallottam ebben a témakörben felszólaló előadókat, akik igazából mindent megtettek annak érdekében, hogy a hallgatóságukat összezavarják. Nem segít az sem, hogy a prezentációk, oktatási anyagok, reklámanyagok hibásan kerülnek fel a közösségi oldalakra, amit egy laikus tényként fogad el (fent van a hálón, akkor az már igaz is), a biztos tudással nem rendelkezőket pedig még jobban elbizonytalanítja. Ezekre azért megpróbálok kitérni egy-egy példán keresztül.

A cikk még 13 479 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Robbanásbiztonság-technika