Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

A megjelenések éves ütemezése a Médiaajánlat oldalon található.

Villanyszerelők Lapja 2010. május

Intelligens Hotel – Közösségi terek és szobák

Balogh Zoltán Giba Gergely |  4484

Előző publikációnkban ígéretet tettünk arra, hogy sorra vesszük azokat a területeket, melyek megtalálhatók a szállodákban, és szükség lehet azok épületfelügyeleti integrációjára. Most a recepción történt bejelentkezésünk után a közösségi tereken áthaladva megközelítjük a szobánkat, illetve lakosztályunkat.

Energiamenedzsment a mindennapokban

Kozma László |  9215
1 4 (1)

Az előző lapszámokban közölt publikációkban számos oldalról igyekeztünk megvilágítani az energiatakarékosság különböző szempontjait és megoldási lehetőségeit – elsősorban a praktikus, könnyen átlátható megközelítésre helyezve a hangsúlyt. A sorozat utolsó elemében egy kis összefoglalót közlünk és áttekintjük az eddig leírtak legfontosabb elemeit.

Ismét ölt a betonkeverő

Mattiassich Péter |  8638
1

A baleset bekövetkezésének, lefolyásának ismertetése, a balesetet követő vizsgálatok, a balesetet követő további események, a bíróság kérdéseire adott válaszok.

Alternatív válságkezelés, vitarendezés

Előtérben a mediáció

Ilonka Mária |  4409

Az alternatív vitarendezés hívei számára nagy segítséget jelentett a 2002-ben Brüsszelben kidolgozott vitairat, a Zöld Könyv, amely a polgári jog és a kereskedelmi jog területén alkalmazható alternatív eljárásokról szólt. Azóta a közvetítői eljárásoknak számtalan változata alakult ki, s ezek célja egytől-egyig a hosszadalmas, autokratikus és költséges bírósági eljárás – valamilyen módon való – kiváltása.