Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Testo hőkamerák a hatékonyabb munkavégzés érdekében

2023. november 2. | támogatott cikk |  678 |

Testo hőkamerák a hatékonyabb munkavégzés érdekében

A Testo figyelemmel kíséri az ügyfelek igényeit így a mérőműszerek funkcióit a praktikuságra a könnyen kezelhetőségre és a hatékonyság növelésére fejlesztik ki. A Testo hőkamerák egyszerűsítik a munkafolyamatokat azokon a területeken, ahol a hőmérsékletet termográfiai úton kívánja megjeleníteni. Az épülettermográfiában a Testo hőkamera segít a hőhidak és a szerkezeti hibák észlelésében. A karbantartás során a mérőműszer lehetővé teszi, hogy még a rendszer meghibásodása előtt észre vegye, hol van kopás.

A testo 883 hőkamera kiválóan alkalmas a hatékony képelemzéshez és jelentéskészítéshez, valamint tökéletes partnerré válik a szervizmérnökök, létesítményüzemeltetők és épületenergetikai tanácsadók számára. A testo 883 hőkamera szinkronizálható a testo Thermography appon keresztül okos eszközzel, illetve Bluetooth-on a testo 605i és a testo 770-3 műszerekkel. Így a méréseket kényelmesen egyszerre is elvégezheti.

A testo 883-1 hőkamera 30° x 23°-as normál lencsével van felszerelve és 320 x 240 pixeles IR felbontással rendelkezik (SuperResolution 640 x 480 pixel), illetve a kézi fókuszállási lehetőség segíti az éles képek készítését. Joystick és érintőképernyő használatával igazán egyszerűen navigálható a mérőműszer menürendszere. A 40 mK-es termikus érzékenység (NETD) biztosítja a legjobb képminőséget. A testo 883-2 hőkamera megbízható partner az anomáliák felkutatásához, már 42° x 32°-os nagy látószögű objektívvel és hasznos tartozékokkal lett ellátva. A cserélhető teleobjektív lehetővé teszi távoli tárgyak és kültéri mérések precíz ellenőrzését. A nagy látószögű objektív használatával szélesebb látómezőt tesz lehetővé, amely szűk helyeken igazán ideális. Ne hagyja, hogy a korlátozott hozzáférhetőség megakadályozza a pontos mérést.

A testo 883-1 és a testo 883-2 alapcsomagja tartalmazza a hőkamerát, 1 db akkumulátort, műszerbőröndöt, töltőt, adatkábelt, nyakpántot, használati útmutatót, gyártóműi bizonylatot, alap objektívet, Bluetooth headsetet. Amennyiben szett formájában vásárolja meg, akkor az alapcsomagon kívül tartalék akkumulátort, egy asztali gyorstöltőt és egy teleobjektívet is hazavihet.

A hibás elektromos csatlakozások vagy a kapcsolószekrények, elektromos elosztókban keletkező túlterhelés, költséges leállásokhoz vagy akár tűz keletkezéséhez is vezethet. Az ipari szektorban keletkezett tűzesetek jelentős részét a túlhevült elektromos alkatrészek okozzák. A megoldás erre, hogy rendszeresen ellenőrizzük az elektromos berendezéseket professzionális mérőműszerrel. Szakembereknek szüksége van olyan hőkamerára, amely még a legmagasabb követelményeknek is megfelel a rugalmassága, a minősége és a teljesítménye révén. A testo 890 pontosan ilyen hőkamera. Kifejezetten alkalmas az energiatermelés, energiaelosztás vizsgálatánál, professzionális épületelemzésnél, ipari karbantartásnál és akár kutatás és fejlesztési területeken.

A testo 890 egy csúcsminőségű, 640 x 480 pixeles de­tektorral van felszerelve. Akár 1280 x 960 pixeles felbontásra képes a SuperResolution technológiával, így a legkisebb, vagy a legtávolabbi objektumokról is pontos képeket készíthet. Kiforgatható kijelzővel rendelkezik, emellett speciális Camcorder stílusú készülékház markolattal is. Valamint a testo 890 2db tárgymegvilágító LED-del és MicroHDMI kimeneti porttal is fel van szerelve. Az adatkommunikáció MiniUSB porton keresztül működik, illetve cserélhető SD kártyára történik az adatmentés. Ráadásul összesen 4 féle objektív (nagy látószögű, standard, teleobjektív és szuper teleobjektív) érhető el hozzá.

Jelenleg a promóciós áron érhető el a testo 868s hőkamera, amely hasznos segítő társ a hibák gyors észleléséhez és a megbízható karbantartáshoz. Ezen felül a testo 868s széles méréstartománnyal bír -30°C-tól egészen +650°C-ig. A SuperResolution technológia révén 320x240 pixeles felbontású hőképek készíthetőek akár 80 mK-es termikus érzékenység mellett. Mindezeket tovább erősíti a beépített digitális fényképezőgép és az egy- és kétpontos hőmérsékletmérési módok mellett az automatikus meleg- és hideg-pont kiemelés is. A díjmentes testo Thermography App révén ezt a mérőműszert szinkronizált okoseszközzel távvezérelni is lehet. Illetve van lehetőség a készített képek gyors megosztására is akár pdf jegyzőkönyvben is, a helyszínen.

Összességében elmondható, hogy egy professzionális hőkamera megkönnyíti a mindennapi kihívásokat a szakemberek számára, legyen szó akár a lakossági villanyszerelőkről, ipari karbantartókról vagy napelemre specializálódott vállalkozókról.

Érdekel

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Hőkamera