Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Döntött a zsűri az idei Construma és Hungarotherm-díjakról

2023. március 6. | támogatott cikk |  930 |

Döntött a zsűri az idei Construma és Hungarotherm-díjakról

2023. március 29. és április 2. között várják a látogatókat a CONSTRUMA – HUNGAROTHERM szakkiállítások a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Construma és Hungarotherm-díj nyertes kiállítói

Minden évben (Hungarotherm-díj minden második évben) rangos szakmai zsűri ítéli oda az újdonságaikkal, innovációikkal pályázó cégek közül a legkiválóbbaknak ezeket az elismeréseket. Ebben az évben a Hungarotherm-díjat négy, míg a Construma-díjat három cég nyert el.

Construma-díj

 • EU-SOLAR Nyrt. - Growatt SPH 4000-10000TL3 BH-UP

A Growatt inverter egy hibrid technológia, amely lehetővé teszi többlettermelés esetén az energia eltárolását későbbi felhasználásra. A Growatt terméke lehetőséget biztosít arra, hogy egy már meglévő napelemes rendszert hibriddé alakítson át.

 • Source Lab Kft. – Pierre okos otthon rendszer

A Pierre okos otthon rendszer egy mobil telefonos applikáció segítségével integrált megoldást kínál az összes okos otthont érintő kényelmi és eszközvezérlési igényre. A rendszer képes bármilyen kiválasztott berendezést, rendszert vagy helyiséget vezérelni. Hozzáadott érzékelők segítségével automatikusan cselekszik, optimalizál, műveletek sorozatát indítja el, ami jelentős költség megtakarítást eredményez.

 • Szentesi Cserépkályha - Relief Kályhacsempe-kollekció

A Relief csempe kollekció jól ötvözi a korszerű fűtőberendezéseket a tradicionális cserépkályhákkal. A csempék formája és mechanikai tulajdonságai alkalmasak a legkorszerűbb kályha-és kandallóbetétek hőtároló burkolására, modern cserépkályhák építésére vagy elektromos kályhák, fűtőbútorok kialakítására.

Hungarotherm-díj

 • BELIMO Automation Handelsgesellschaft m.b.H.Belimo Energy Valve™

Egyetlen eszközben, kompakt módon egyesíti az épületek, ipari létesítmények hűtési és fűtési energiamérését, vezérlését, épületgépészeti beszabályozását, a HVAC rendszer DT és glikol felügyeletét, illetve az IoT alapú hőfogyasztás számlázásának lehetőségét.

 • HELIOS Ventillatorok – Kamleithner Budapest Kft. – KWL Yoga Style 400

A gyermekek egészségének védelme és az energetikai szigorítások megkövetelik a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban is a hővisszanyerős szellőztetést. Főleg az utólagos beépítés esetén a központi gép helyigénye és a csővezetékek elhelyezése problémát okoz. Erre kínál megoldást felújítási projekteknél is a Helios új decentrális – csövek nélküli – megoldása.

 • Nilan Légtechnika Kft. – Nilan VPR termékcsalád

A légkezelő család a cég legújabb fejlesztésének és a rendkívül kompakt felépítésnek köszönhető minimális helyigénye következtében a hagyományos megoldásokhoz képest akár 75% kisebb hellyel is beéri. További kimagasló jellemzője, hogy a berendezés egyedülálló módon hőszivattyúval kombinált hővisszanyerős forgódobos szellőzéssel készül.

 • Panasonic Heating & Ventilation Air-conditioning Europe (PHVACEU) – Mennyezeti air-e nanoe™ X generátor

Működésének alapja egy speciális generátor, amely minimális elektromos áram felhasználása mellett másodpercenként 4800 milliárd hidroxilgyököt szabadít fel a komfort tér kiváló levegőminőségének elérése érdekében.

A díjazott cégek és innovációik megtekinthetőek az A és D pavilonokban.

Gazdag konferenciaprogram

A kiállítási csokor Magyarországon, és a közép-kelet-európai régióban is a legjelentősebb fórum, mely komplexen mutatja be az építőipar és épületgépészet szorosan összefüggő területeit, szakmai újdonságait. Ehhez járul hozzá az a szakmai partnerek által összeállított gazdag konferenciaprogram, amely 2023-ban is elérhető lesz a kiállítási csokor ideje alatt:

 • ÉVOSZ – A magyarországi lakáshelyzet címmel konferencia a kiállítás nyitó napján szerdán, az ünnepélyes megnyitót követően
 • MÉK – továbbképzés építész kamarai tagok számára a kiállítás szerdai és csütörtöki napjain egyaránt
 • BPMK – továbbképzés épületgépészet és elektrotechnika témában és építési szakmai konferencia szerdán és csütörtökön
 • BÉK – konferencia és kerekasztalbeszélgetés pénteki napon
 • Szakmai tárlatvezetés több témakörben – Falak és szigetelések; Nyílászárók és árnyékolók; Tetők és tetőterek; Megújuló energia és Lég-, és főtéstechnika; Kész szerkezetek (MÉK továbbképzési pont: 1, bírálati sorszám: 2023/5)
 • MNNSZ – napelem szerelői bemutató szerdán és szolár konferencia csütörtökön
 • ÉMSZ – Tetős Szakemberek Találkozója április 1-én szombaton
 • Kőfaragó Ipartestület – kőfaragó életpályamodell konferencia pénteken és kőfaragó bemutató
 • FABUNIÓ – Wood Like Workshop és Ezer színű fa kiállítás a kiállítás öt napján

Bővebb információt a programokról ITT talál.

Látogasson el Ön is a kiállításra március 29. és április 2-a között!

Szakmai regisztráció és jegyvásárlás már elérhető a kiállítások honlapján.

Az idei évben minden jegyvásárló között, aki az EU Solar Nyrt. nyereményjátékára is regisztrál, egy napelemes rendszert sorsolnak ki.

Nyitvatartás:

Szakmai napok: március 29-30. 10-17 óráig; március 31. 10-18 óráig
Nagyközönség napok: április 1. 10-18 óráig; április 2. 10-17 óráig.

Bővebb információ: www.construma.hu

Érdekel

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ConstrumaHungarotherm