Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Gazdag konferenciaprogram és rengeteg újdonság az idei CONSTRUMA-n

2023. február 21. | támogatott cikk |  817 |

Gazdag konferenciaprogram és rengeteg újdonság az idei CONSTRUMA-n

2023. március 29. és április 2. között várják a látogatókat a CONSTRUMA – HUNGAROTHERM szakkiállításokon részt vevő cégek a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

A CONSTRUMA kiállítási csokor Magyarországon, és a közép-kelet-európai régióban is a legjelentősebb fórum, mely komplexen mutatja be az építőipar és épületgépészet szorosan összefüggő területeit, szakmai újdonságait. Az egyidejű megrendezés, a bemutatott területek szoros kapcsolata komoly szakmai erőt képviselnek. Minden páratlan éveben az épületgépészet hangsúlyosabb megjelenésével tovább erősödik a csokor szakmai tartalma. Ezzel a kapcsolódó témák legszélesebb spektrumát kínálja a látogatóknak, így a szakma számára az év legfontosabb eseménye.

Konferenciaprogram

A szakmai partnerek által szervezett programok a szakmai fejlődést, a szakemberek széleskörű tájékozottságát, az ágazat legújabb trendjeinek megismerését hivatott segíteni.

Ízelítő a szakmai konferenciákból és programokból:

 • Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) – konferencia lakásügy témában a kiállítás nyitó napján, az ünnepélyes megnyitót követően
 • Magyar Építész Kamara (MÉK) – továbbképzés építész kamarai tagok számára a kiállítás szerdai és csütörtöki napjain egyaránt
 • Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara (BPMK) – továbbképzés épületgépészet és elektrotechnika témában március 29-én és építési szakmai konferencia március 30-án
 • Budapesti Építész Kamara (BÉK) – konferencia
 • Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség (MNNSZ) – március 29-én Solar Race A napelem szerelők versenye, és március 30-án XV. Szolárkonferencia
 • Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége – Országos Szakember Találkozó – Tetős Mesterségek Ünnepe április 1-én szombaton
 • Tárlatvezetés falak és szigetelések, nyílászárók és árnyékolók, tetők és tetőterek, megújuló energia, lég- és fűtéstechnika, kész szerkezetek témakörökben
 • Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete – kőfaragó életpályamodell és látványfaragás

Bővebb információt a programokról ITT talál.

A csokor kiállításai és újdonságok 2023-ban

A HUNGEXPO legnagyobb ’A’ pavilonjában a klasszikus építőipari tematikák, épületvillamosság, az ’A’ és ’D’ pavilonokban az épületgépészet és megújuló energiák témák kerülnek elhelyezésre. A kiállítási csokor tematikái közül ez utóbbiak iránt van a legnagyobb érdeklődés. Az OTTHONDesign pedig a korábbi éveknek megfelelően a ’G’ pavilonban kap helyet.

Kiállítóink számtalan újdonsággal, innovációval készülnek a látogatók számára. Néhány ezek közül:

 • Condair DL hibrid légpárásító, amennyiben az energiatakarékosság, higiénia és gazdaságosság a fő szempont (Condair Kft.)
 • EXANDIR textil légcsatorna, mellyel hatékonyan klimatizálhatók csarnokok, üzemek, irodák (DAAL CON Kft.)
 • DJI hőkamerás felmérő drón, mellyel gyorsan és hatékonyan felmérhető a napelem panelek állapota (HRP Solar Europe Kft.)
 • Loricatus kockázatelemzési és adatgyűjtési rendszer, mely az épített környezet felmérése lézerekkel, drónos fotogrammatikával és geodéziai módszerekkel (Loricatus Kft.)
 • Thermo-Block energiatakarékos építési rendszer – „a legolcsóbb energia a fel nem használt energia” (Thermo-Block Magyarország Kft.)
 • Casati hőszigetelő hatású festék az energiatakarékosság javítására (Casati Color Kft.)
 • iKont intelligens konténer és iKontBox (IKONT Kft.)
 • RubberGutter EPDM SA. öntapadó vápa- és ereszcsatorna rendszer és RubberCover EPDM UV álló lemez (Building Products Kft.)

A kiállítások szerepe továbbra is fontos. A személyes találkozás, kapcsolatápolás ereje, a közvetlen értékesítés és üzletkötés az üzleti élet motorjaként segítik az ágazat szereplőit. Az idei évben 41. alkalommal megrendezendő CONSTRUMA kiállítás 2023-ban is ezt a lehetőséget kínálja az építőipar területén tevékenykedő szakemberek számára.

Látogasson el Ön is a kiállításra március 29. és április 2-a között!

Szakmai regisztráció és jegyvásárlás február végétől elérhető a kiállítás honlapján.

Az idei évben minden jegyvásárló között, aki az EU Solar Nyrt. nyereményjátékára is regisztrál, egy napelemes rendszert sorsolnak ki.

A kiállítás nyitvatartása:

Szakmai napok: március 29-30. 10-17 óráig; március 31. 10-18 óráig
Nagyközönség napok: április 1. 10-18 óráig; április 2. 10-17 óráig.

 Bővebb információ: www.construma.hu

www.construma.hu

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ConstrumaHungarotherm