Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

A nem norma szerinti villámvédelem új, egységesített követelményrendszere

A 2022. június 14-én megtartott szakmai előadás felvétele

2022. június 17. | VL online |  3808 |

A nem norma szerinti villámvédelem új, egységesített követelményrendszere

Előadó: Kruppa Attila. A 2 és fél órás előadás részletesen bemutatja az új követelményrendszert, rávilágít a változások hátterére, és ráirányítja a figyelmet a változások gyakorlati következményeire, lehetővé téve esztétikusabb és költséghatékonyabb műszaki megoldások alkalmazását.

2022. június 13-án hatályba lép az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat, és ehhez kapcsolódóan a Villamos TvMI 5. kiadása is, amely tartalmazza a nem norma szerinti villámvédelem egységesített követelményrendszerét. E változás lényege dióhéjban, hogy ettől az időponttól kezdődően a nem norma szerinti villámvédelem tervezése, kivitelezése és felülvizsgálata során a Villamos TvMI-ben foglaltak szerint kell eljárni.

Miről szól az előadás?

  • Az új követelményrendszer helye a villámvédelem szabályrendszerében.
  • Alkalmazási kötelezettségek.
  • A változások részletes felsorolása, rámutatva azok gyakorlati hatására.
  • Fehér foltok, avagy ami a szabályrendszerből kimaradt.
  • A szabályrendszer változásainak szemléltetése konkrét példákon.

Kinek szól az előadás?

  • TERVEZŐKNEK, akik szeretnék átlátni a szabályrendszert, szakszerű és szabályos, „up to date” terveket akarnak készíteni.
  • KIVITELEZŐKNEK, akik törekednek a minőségi munkavégzésre, a költségtakarékosságot szem előtt tartva.
  • FELÜLVIZSGÁLÓKNAK, MŰSZAKI ELLENŐRÖKNEK, akik szeretnének lépést tartani a változásokkal.
  • Mindenki másnak, akit érdekel a villámvédelem, és szeretné csökkenteni az új szabályok tanulmányozására fordítandó időt.

A videó a 2022. június 14-én megtartott, a nem norma szerinti villámvédelem új, egységesített követelményrendszeréről szóló szakmai előadás felvétele.

Megnézné a videót?

Online bankkártyás fizetéssel megvásárolhatja a megtekintési lehetőséget.
A videó ára 10 000 Ft, előfizetőknek 6000 Ft.

A megvásárolt videóhoz a későbbiekben is hozzáférhet,
az elérhetőségét a felhasználói fiókjában megtalálja.

Megveszem ezt a videót

Figyelem!

A műsor hossza: 2 óra 31 perc.

A videó megtekintése díjköteles, azt a szerzői jogok védik. Kérjük, a videó linkjét ne ossza meg, ne publikálja, ne küldje tovább. Egyrészt megtisztelve azon kollégákat, akik díjfizetés mellett megtekintették az online előadást vagy megvásárolták a videó megtekintésének lehetőségét, másrészt a készítők iránti tiszteletből, akik jelentős idő- és energiabefektetés mellett készítették el az anyagot.

Megértését és együttműködését köszöni:
a Media12 csapata

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

VideóVillámvédelem

Kapcsolódó