Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

A Wiser megérkezett hazánkba is!

A Schneider Electric belép az egyszerű okosotthonok piacára

| |  1402 |

A Wiser megérkezett hazánkba is!

Magyarországon is elérhetővé válik az egyszerű okosotthon-megoldás, a Wiser: a modulárisan bővíthető rendszer segíti az otthonok kényelmesebbé tételét és azok fenntarthatóságát.

Az okosotthon-termékekkel fenntarthatóbbá, biztonságosabbá, hatékonyabbá és személyre szabhatóvá tehetjük otthonunkat

A Wiser egyszerre kínálja a hagyományos kapcsolók és működtetők megoldásait, illetve a napjainkban elvárt digitális vezérelhetőséget a fogyasztók számára. A Wiser by SE alkalmazás segítségével a mobilkészülékeinkről egyszerűen vezérelhetjük otthonunk különböző funkcióit, de lehetőség van pl. az Amazon Alexa, a Google Home vagy az Apple HomeKit rendszeren keresztül történő hangvezérlésre is.

A Wiser okosotthon-megoldás különböző érzékelőket is tartalmaz, amelyek nagyobb hatékonyságot és rugalmasságot biztosítanak az alapvető funkciók mellett. A modularitás lehetővé teszi, hogy otthonunkat a későbbiekben tovább okosítsuk, valamint a közeljövőben újabb megoldásokkal bővíthessük.

Az otthonok átalakítása hagyományosról intelligensre

Az egyre növekvő energiaigények miatt a tulajdonosok számára alapvetővé válik, hogy otthonaik eszközeit folyamatosan felügyelhessék, ezáltal optimalizálni tudják energiaigényüket anélkül, hogy a kényelmet be kellene áldozniuk. Az okosotthon-technológia kielégíti ezt az igényt. A Schneider Electric felmérése szerint a fogyasztók mintegy 40%-a számít arra, hogy ez a technológia alapfunkcióként fog a mindennapjainkba beépülni. A felmérés megállapította, hogy a fogyasztókat a legjobban az intelligens otthoni technológia érdekli, az otthonok biztonságának javítása és az energiaköltségek csökkentése érdekében.

A jövő fenntartható otthona megtanulja és előre látja, hogy mikor, hol és mennyi energiára van szükség a fényhez, a hőhöz, és a rendelkezésre álló forrásokat hatékonyan használja fel, a lakók igényeit maximálisan kiszolgálva. A napenergia szélesebb körben lesz elérhető, az elektromos járművek száma megduplázódik, és az intelligens energiaérzékelők biztosítják, hogy az épületek képesek legyenek saját energiafogyasztásukat előállítani, tárolni és kezelni. A jövő otthonai képesek lesznek azonosítani és használni a legjobb energiaforrást a megfelelő időben, hogy csökkentsék a költségeket. E cél eléréséhez elengedhetetlen az elektromos és digitális világ összekapcsolása. A Wiser a megoldás!

Személyre szabhatóság, fenntarthatóság és kényelem

A Wiser sok olyan funkciót tartalmaz, melyek a felhasználók kényelmét szolgálják. Az ún. ’Hangulatok’ funkció lehetővé teszi a lakástulajdonosok számára, hogy a környezetük beállításait egy gombnyomásra megváltoztassák, pl. esti TV-nézéskor, vagy lefekvéshez készülődve. A rendszer támogatja az automatizációkat is, amelyek automatikusan aktiválódnak egy meghatározott helyzet észlelésekor, bekövetkeztekor, pl. a légkondicionáló kikapcsolása az ablak nyitása esetén.

A Wiser rendszer az Amazon Alexa, a Google Home és az Apple HomeKit segítségével táv- és hangvezérelhető, valamint a telefonra érkező értesítések által azonnal információt kapunk bizonyos kritikus eseményekről, pl. vízszivárgás észlelésről. Ezek a biztonsági funkciók kritikus fontosságúak a fogyasztók nyugalma szempontjából, mivel biztonságban tartja a családokat és csökkenti a karbantartási igényeket is.

Milyen eszközök és funkciók érhetők el a Wiser rendszerben?

Wiser központ

 • Különböző eszközökről érkező adatokat kezel és lehetővé teszi a rendszer számára a távoli elérést LAN vagy Wifi kapcsolaton keresztül.

Világításvezérlés

 • Lehetővé teszi a személyre szabott világítási beállításokat a környezeti tényezők figyelembe vételével, így optimalizálja a használatot és energiát takarít meg. A következő funkciók érhetők el a rendszerben:
  - Világításkapcsoló
  - Világításkapcsoló-mikromodul
  - Nyomógombos fényerőszabályzó
  - Forgatógombos fényerőszabályzó
  - Fényerőszabályzó-mikromodul
  - Mozgásérzékelős kapcsoló
  - Mozgásérzékelős fényerőszabályzó
  - Dugaljadapter (fogyasztásmérésre is!)

Redőnyvezérlés

 • Lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy a Wiser by SE alkalmazással automatikusan működtessék a redőnyöket, zsaluziákat. Ez segíthet az optimális hőmérséklet beállításában, így akár jelentős energiaköltségeket takaríthatunk meg. A redőnyök helyzete testre szabható akár a kültéri időjárás alapján is (pl. a napkelte időpontja vagy a szélsebesség függvényében).

Érzékelők

 • Kiegészítik a világítás- és redőnyvezérlési megoldásokat azáltal, hogy további intelligenciát biztosítanak az otthonokhoz, és lehetővé teszik az automatikus műveleteket ill. értesítéseket. A következő érzékelők érhetők el a rendszerben:
  - Vízszivárgás-érzékelő
  - Mozgásérzékelő
  - Ablak-/ajtónyitás-érzékelő
  - Hőmérséklet-/páratartalom-érzékelő

Még az idei évben elérhetővé váló funkciók:

 • Beltéri IP-kamera
 • Kültéri IP-kamera
 • Intelligens csatlakozóaljzat (fogyasztásmérésre is!)

További információkért látogasson el honlapunkra:

se.com/hu/wiser

Okos eszközökOkosotthonSchneider