Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Túlszabályozás és szakmaiatlanságok

Megjelent a Villanyszerelők Lapja májusi száma

2020. május 11. | VL online |  1753 |

Túlszabályozás és szakmaiatlanságok

A robbanásbiztonság-technika területén igen sok olyan jogszabály és szabvány van, amelyekben bizony nagy számban találhatók problémák és szakmaiatlanságok.

Ezek miatt az egyébként is elég kusza és szövevényes jogi háttér még érthetetlenebbé, átláthatatlanabbá válik, és ez bizony nem könnyíti meg az ezzel a területtel foglalkozó szakemberek munkáját.  Számtalan esetben lehet találkozni túlszabályozással is, aminek jogszerűsége erősen megkérdőjelezhető, mivel nem szolgálják a biztonságot, de komoly erőforrásokat emésztenek fel. Az is kijelenthető, hogy ezen a területen számos jogszabály-értelmezés is létezhet.

A témában jelentkező cikksorozatunk következő részeiben – a most megjelent májusi (2020/5.) és a következő, júniusi (2020/6.) lapszámunkban – az előírásokban fellelhető problémákra próbálunk logikus válaszokat adni.

2020. május 11-én megjelent meg a VL 177. száma 

ízelítő a tartalomból:

  • Benyák László: Családi ház hálózatra csatlakoztatása földkábellel. Milyen legyen a fogyasztásmérőhely?
  • Hárfás Zsolt: High-tech atomerőművi tervezés
  • Balogh Zoltán: Árnyékolóvezérlés KNX-szel
  • Parádi Ervin: Robbanásbiztonság-technika – Anomáliák I.
  • Digitális lézeres távolságmérők áttekintő táblázata
  • Barcsi Tamás: Gyengeáramú megrendelések az erősáramú projektek világában II.
  • Rátai Attila: EPH-bekötés szükségességének elbírálása III. Villámvédelmi EPH
  • Porempovics József: Feszültségfigyelő kapcsolások 

Legyen Ön is a VL előfizetője!

Egy nyomtatott kiadvány nem létezhet előfizetők nélkül, így a mi célunk is az, hogy minél több, a szakmáját szerető, a munkájára igényes villanyszerelőt, az épületvillamossági területen dolgozó szakembert tudhassunk az olvasóink között. Ha Ön is egy ilyen kolléga, akkor kérjük, szavazzon nekünk bizalmat és a VL-re való előfizetéssel fejezze ki a szakma iránti elkötelezettségét. A VL előfizetési díja egy évre 6500 Ft, amit akár azonnal, bankkártyával is kiegyenlíthet. Ezért 10 lapszámot juttatunk el Önhöz, ami azt jelenti, hogy egy szám mindössze 650 Ft-ért kerül a postaládájába. Mit kapunk manapság ennyi pénzért? A napi munkavégzéshez elengedhetetlen szakmai ismereteket biztosan nem!

ÉRDEKEL

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Rendszeresen kiküldött hírlevelünkben naprakész és érdekes híreket olvashat. A villanyszerelő szakmán belül is gyakran történnek hirtelen és meglepő dolgok, melyekről a hírlevélben időben értesül, hiszen szaklapunk havi megjelenése néha határt szab az aktualitásnak.

Feliratkozom

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ElőfizetésVillanyszerelők LapjaVL