Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Európán kívüli vagy európai szolártechnológia?

| |  1134 |

Európán kívüli vagy európai szolártechnológia?

Napjainkra elavulttá vált az a gondolkodás, amely az Európán, vagy Egyesült Államokon kívül gyártott szolártermékek minőségét kétségbe vonja. Sajnos, más termékekhez köthetően, évtizedek rossz gyakorlata eredményezte ezt a beidegződést, amely tartja magát nem csak a többségében laikus felhasználók, de esetenként a szakemberek körében is.

Ez a nézet azokban az esetekben igaz, ha nem megfelelő gyártási szabályok, technológia, szabványok és alapanyag-minőség szerint valósul meg a késztermék előállítása.

A szabályok, szabványok és előírások betartása nem földrajzi helyfüggő, így egy szolártermék kiválasztásánál a független minősítések, garanciák és egyéb transzparens folyamatok nyújtanak biztosítékot. Ezen felül a legjobb eszköz a márkajelzés, amely használatára minden márkatulajdonos különösen ügyel, ezért nem kerülhet rá bármire, így a gyártás a világ bármely pontján lehet.

Meghatározó tehát a márka, az alapanyag, a gyártás és a végtermék, valamint ezek minőségbiztosítása.

Ezek alapján sok európai márka gyártat más kontinens országaiban, többek között a 130 éves múlttal rendelkező német AEG is. Ennek oka a versenyképességi tényezők kedvezőbb jelenléte, az alapanyagok és egyes esetekben a felvevőpiacok közelsége. A nagy hozzáadott értéket képviselő tevékenységek, úgymint a műszaki tervezés, a legtöbb esetben európai hatáskörben maradtak. Ez a legmeghatározóbb tulajdonság, ha a gyártás megfelelő minőségbiztosítás mellett zajlik.

Az AEG szolártermékei ezen gazdasági megfontoltság alapján készülnek jelenleg három országban: Kínában, Vietnámban és Törökországban, európai tervezés, irányítás és minőségbiztosítás mellett. A minőség fenntartásáról és ellenőrzésről a termékek gyártója a frankfurti AEG Solar Solutions gondoskodik, melyet többek között a TÜV, KIWA független minőségbiztosítók is tanúsítanak.

Az AEG szolártermékei harmadik éve vannak jelen a hazai napelempiacon. Tavaly az AEG inverterek listájával bővült a termékportfólió. Egyre több napelem-telepítő cég fedezi fel a minőségi márka és termékek előnyeit, amelyek jól ismertek a végfelhasználók előtt is.

A termékek hazai, hivatalos forgalmazója a PV Napenergia, jelenleg bővíti viszonteladói partnerei létszámát, hogy az AEG napelemes megoldásait szélesebb körben juttassa el a minőség iránt elkötelezett felhasználókhoz.

Itt egy jó üzleti lehetőség, hogy napelem-telepítőként csatlakozzon és egy innovatív márka termékeit telepítse ügyfeleinek!

Érdekli a lehetőség?
Regisztráljon itt→

AEG termékek

A PV Napenergia az AEG szolártermékek hivatalos magyarországi forgalmazója.

Találkozzon velünk a 2020-as Construma kiállításon a D pavilon 302A standján.

NapelemNapenergia