Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Az építőipar kiemelkedő eseménye áprilisban: CONSTRUMA

2020. február 12. | támogatott cikk |  1188 |

Az építőipar kiemelkedő eseménye áprilisban: CONSTRUMA

Az építőipar hazai csúcsrendezvénye, az otthonteremtés legnagyobb kiállítása, a CONSTRUMA csokor 2020-ban április 1-5. között várja ismét a szakma képviselőit. Egy időben, egy helyen több mint 500 cég várja a látogatókat 4 pavilonban a HUNGEXPO területén.

Az idei kiállítási csokor fókuszában az ágazat fejlesztéseit is jelentősen meghatározó irányvonalak állnak:

KORSZERŰ ANYAGOK – INNOVÁCIÓ – ENERGIAHATÉKONYSÁG – DIGITALIZÁCIÓ – FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS

A kiállítók és a programok is ezeket az irányokat képviselik a mai kor kihívásainak megfelelőn, az építőipari és lakberendezési trendek változásait előrevetítve. A pavilonok már majdnem teltházasak, az idei évben intenzívebb kiállítói igénynek köszönhetően január közepéig a cégek szinte teljesen lefoglalták a rendelkezésre álló területeket.

Az építkezéshez szükséges anyagok, termékek, szolgáltatások ezúttal is a legnagyobb A pavilont töltik meg. Itt lesz az Electrolight tematika is, mely a világítástechnika, épületautomatizálás tematikákat foglalja magában.

A megújuló energia témában illetve épületgépészeti területről érkező cégek pedig a D pavilonban lesznek, a RENEO keretében. A RENEO, mely Magyarországon egyedülálló módon kiállítási keretek között mutatja be a megújuló energiák építőipari alkalmazási lehetőségeit, gyakorlati bemutatókkal, szakmai előadásokkal kísérve. E témakör évek óta a nagyközönség részéről kiemelt érdeklődéssel kísért terület. Páros években pedig azok az épületgépészeti cégek, akik éves megjelenést szeretnének, azok is itt mutatkoznak be a szakma és a végfelhasználók felé. A RENEO által összefogott tematikákban a legnagyobb területet az idén a szolár energia hasznosításával foglalkozó cégek teszik ki, továbbra is ez a legnépszerűbb tematika kiállítói oldalról és látogatói oldalról is

A csokor kiállítóinak listája már elérhető a honlapon.

A napelemek szerelését a látogatók egy külön bemutató keretében meg is tekinthetik. A már elmaradhatatlan ÖKO CITY szigeten a közel nulla energia igényű épületekről, az ehhez elérhető megoldásokról kaphatnak hasznos információt.

A D pavilonban felállított konferencia teremben az első két napon a mérnökök szakmai továbbképzését szolgáló konferenciák lesznek a BPMK szervezésében. Ugyanitt kerül sor majd a pénteki napon egy ROCKWOOL által szervezett programra. Lesz ezen felül ÖKOHOME konferencia, ÉVOSZ által szervezett pódiumbeszélgetés az építőipari költségekről, kerekasztal beszélgetés a bérlakásépítési programról, hogy csak néhányat említsünk. A teljes konferenciaprogram a honlapon megtekinthető.

A lakberendezési és design tematikát felölelő OTTHONDesign (mely szintén két pavilont tölt meg) ezúttal is felvonultatja a lakásbelső kialakításhoz szükséges termékeket, bemutatókkal tarkítva.

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. a 2020. április 1-5. között megrendezésre kerülő CONSTRUMA 39. Nemzetközi építőipari szakkiállításra utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Budapest-Keleti pályaudvar, Budapest-Déli pályaudvar, Budapest-Nyugati pályaudvar, Zugló, Kőbánya-felső, Kőbánya-Kispest és Kelenföld állomásokra. Részletesebb információ a honlapon elérhető.

CONSTRUMA csokor nyitvatartás:

szakmai napok: április 1-3., naponta 10-18 óráig
nagyközönség napok: április 4-5., naponta 10-18 óráig (vasárnap 17 óráig)

Bővebb információ

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Construma