Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Az OTSZ villamos szakmát érintő változásai

| |  2947 |

Az OTSZ villamos szakmát érintő változásai

2020. január 22-én hatályba lépett a módosított Országos Tűzvédelmi szabályzat, amely számos, a villamos szakmát érintő változást tartalmaz.

A témában íródott cikkünkben ezek közül tekintünk át néhányat, bemutatva, hogy a változtatások milyen gyakorlati problémák kezelését tűzték ki célul, és hogy milyen megfontolások állnak a módosítások hátterében. Szó lesz a tűzeseti fogyasztók működőképességére vonatkozó előírás egyetlen, de annál lényegesebb korrekciójáról, érintjük a tűzálló kábelrendszerek létesítését érintő változásokat és kitérünk a villámvédelemre vonatkozó előírások módosítására is.

A decemberi lapszámunkban kezdtük el a kéziszerszámokra kötelezően előírt felülvizsgálatok tárgyalását, ismertettük a követelményeket, esett szó a nehézségekről, most pedig a problémamegoldással folytatjuk, amelyhez jegyzőkönyvmintákkal is szolgálunk.

A fentiek mellett hasznos olvasnivalót kínálunk az évtizedekkel ezelőtt épült társasházakban lévő méretlen felszálló fővezetékek, valamint a fogyasztásmérő helyek javításának feladatairól, körülményeiről és feltételeiről.

Végezetül egy könnyedebb téma! Megtartottuk az előfizetőinknek meghirdetett karácsonyi nyereményjátékunk sorsolását, amelyben a támogató partnereink által feltett kérdésekre kellett feleletválasztós módon válaszolni. A helyes választ beküldők között 640 000 forint értékben sorsoltunk ki ajándékokat.

Január-februári számunk olvasásához kellemes kikapcsolódást kíván a szerkesztőség.

Február 10-én megjelent a Villanyszerelők Lapja 174. száma

Ízelítő a tartalomból:

  • Kruppa Attila: Az új OTSZ néhány változása
  • Rátai Attila: Kéziszerszámok felülvizsgálata II.
  • Benyák László: Társasházak fővezetékeinek felújítása
  • 3 fázisú feszültség-felügyeleti relék áttekintő táblázata
  • Parádi Ervin: Robbanásbiztonság-technika: személyi feltételek
  • Hárfás Zsolt: Villamosenergia-termelés a klímaváltozás árnyékában
  • Porempovics József: Variációk kétirányú mozgatásra
  • Deme László: A martonvásári Brunszvik-kastély díszvilágítása

Legyen Ön is előfizetőnk!

Független épületvillamossági szaklapként a hiteles szakmai újságírást tűztük zászlónkra. Előfizetésével kifejezheti elkötelezettségét az épületvillamosság és a minőségi újságkészítés iránt, egyúttal a mi munkánkat is támogatja. Az előfizetésre több konstrukciót kínálunk, hűséges olvasóinkat pedig kedvezményrendszerrel támogatjuk.

Érdekel az előfizetés

A borítóképen a VL 2020. január-februári számának Ezt láttam rovatában, az alábbi kommentárral megjelent kép látható: „Amperszagon túl, lakástűzön innen.". A képet Tóth Péter küldte be.

ElőfizetésVillanyszerelők LapjaVL