Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

AEG szolárinverterek Magyarországon

| |  1972 |

AEG szolárinverterek Magyarországon

Megkezdte az AEG napelemes inverterek forgalmazását a PV Napenergia. A termékpalettán számos a hazai hálózati szolgáltatóknál is engedélyezett AEG inverter szerepel, így a magyar szolárpiac újabb termékkörrel erősödött.

A 130 éves hagyományokkal rendelkező, a napelemtechnológia területén 50 év tapasztalattal bíró AEG tovább bővítette szolártechnológiai kínálatát. Először a napelemek terén kínált alternatívát a távol-keleti márkákkal szemben, majd idén novembertől már Magyarországon is elérhetőek az AEG napelemes inverterek egészen széles teljesítményskálával rendelkező típusai.

A tavaly évközben elindított hazai engedélyeztetési folyamatok idén az első negyedévre értek be. A már lekötött nemzetközi megrendelések miatt a második félévtől valósultak meg az első magyarországi szállítások.

A nemzetközi tapasztalatok fényében a saját telepítéseink mellett, novembertől viszonteladóinknak is hozzáférhetővé tesszük az AEG invertereket. – mondta Szabó Zoltán a PV Napenergia műszaki ügyvezetője.

A 0,75 kW-tól a 60 kW-os teljesítményig, 1 és 3 fázisú kivitelben fedi le a minőség iránt elkötelezett ügyfelek és napelemtelepítők igényeit. Ezzel az egészen kis rendszerektől a naperőművekig kiváló alternatívát nyújtanak a tervezők, telepítők számára. A 2 munkapontos változatok már a viszonylag kis teljesítményű típusoknál is megjelennek. A termékek Euró-hatásfoka modelltől függően, 95,95%-tól 98,5%-ig terjed. Típusonként változóan aktív és passzív hűtési megoldásokkal készülnek. LED és/vagy LCD kijelzővel szerelik a termékeket, amelyek angol, német vagy holland nyelvű menüvel rendelkeznek. Jó hír, hogy a szoros gyártói kapcsolat révén, hamarosan elérhetőek lesznek magyar nyelvű menüvel is.

AEG inverterek 0,75 kW- 60 kW-ig.

A felhasználó- és szerelőbarát megoldásai révén nem csak a szakma, de a végfelhasználók számára is hozzáadott értéket képviselnek. A gyártó felárért, akár 20 évre bővíthető termékgaranciát is biztosít.

Az esztétika tekintetében az átlagos teljesítményű, elsősorban lakossági rendszerek az AEG Solar Solutions-re jellemző fekete előlappal kerülnek forgalomba, ezzel is követve azt a hagyományt, hogy ne csak műszakilag, de megjelenésében is esztétikai élményt nyújtsanak a termékek. A 12 kW feletti modellek szürke színben érhetőek el elsősorban az ipari célú felhasználáshoz.

A termékeket független és elismert intézetek hitelesítik, mint például a TÜV SÜD. Megfelelnek többek között az ISO 9001, ISO 14001 és OHSAS 18001-es és a hazai szabványoknak.

A termékeket megtekintheti az alábbi linken.

Termékek

Legyen a PV Napenergia viszonteladó partnere!

Viszonteladóknak

A PV Napenergia az AEG szolár termékek hivatalos magyarországi forgalmazója.

InverterNapenergiaNaperőmű