Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Újdonság az elektromos fűtések között

| |  1827 |

Újdonság az elektromos fűtések között

A norvégok által uralt elektromosfűtőtest-piacon kellemes színfolt jelent meg az elmúlt években. A spanyol ClimaStar nem csupán tisztán elektromos konvektorokat gyárt, hanem radiátorokat, elektromos vízmelegítőket, melegvizes fűtésrendszerek hőleadóit. A radiátoraikban van egy közös pont, egy kerámialap, amit most megvizsgálunk közelebbről is.

Ami kiemeli a ClimaStar termékeit a szürke, átlagos fém fűtőtestek közül, azok a DUAL Kherr kerámia előlapok. Ezek nem csak egyedülálló esztétikai élményt nyújtanak, hanem a hő tárolásában és leadásban is fontos szerepet játszanak. A Dual Kherr kerámia lapok nagy sűrűségben, magas nyomáson kerülnek előállításra, ennek köszönhetően Mohs skálán 9 értéket ér el a kopásállóságuk, de a törési terheléseik is 1600-2200N (EN ISO 10545-4 szerint) között eredményeket mutattak.

Dual Kherr belső oldala

A tömegük az átlagos acél elektromos fűtőtestekhez képest végül magasabb lesz. Cserébe egy sokszorosan magasabb hőtároló kapacitással rendelkező készüléket kapunk. A kiváló hőtárolás köszönhető az anyagösszetételnek is. Az előlapok ugyanis két jelentős komponens miatt (szilikon oxid és alumínium oxid) optimális arányban melegednek fel, mialatt a megtermelt hőt el is tárolják. Az alkotóelemeken túl, a kialakítás is segíti a hatékony működést, ugyanis az előlapok belső oldalán a kockás textúra az egyenletes hőterjedést idézi elő, a blokkos kialakításnak köszönhetően függőlegesen és vízszintesen is létrejön a hőáramlás.

Radiátor hőképe

ClimaStar fűtőtest hőképe (egyenletes hőeloszlás)

Mivel a fűtőtest így már nem csupán egy elektromos konvektor, hanem sugárzó hőt is nagy értékben biztosít, ezért a készülék elrendezése lehet álló típusú, tehát függőleges is. Kis területű, zsúfolt fürdőszobák fűtéskialakításakor eddig csak elektromos patronnal kiegészített, bordás törölközőszárítókban lehetet gondolkodni. Azonban a ClimaStar fűtőtestjei minden esetben, tehát a vertikális típusok is IP24 védelemmel vannak ellátva. Törölközőszárító karokkal kiegészítve exkluzív fűtőtestet telepíthetünk a legszűkösebb falfelületre is, hiszen a ClimaStar 100cm magas kínálatában van 25cm széles termék is, ami már 500W fűtésteljesítménnyel rendelkezik.

A termékekről bővebb tájékoztatást szeptember 19-én az importőr Nordinova Energy Kft. képviselőitől lehet kérni személyesen az Eleketromos Fűtés Konferencián! További információ itt található a rendezvényről, amelyen a VL előfizetői díjmenetesen vehetnek részt.

www.climastar.hu

Viszonteladói regisztráció

Elektromos fűtésFűtéstechnika