Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Negyvenezer ügyfél maradt áram nélkül

2019. szeptember 10. | VL online |  1208 |

Negyvenezer ügyfél maradt áram nélkül

Közel negyvenezer ügyfélnél okozott átmenetileg áramszünetet a Dél-Alföldön végigvonult hatalmas vihar hétfő délután. Az NKM hálózatos kollégái gyors és szervezett munkájának köszönhetően szinte mindenütt sikerült helyreállítani a középfeszültségű hálózaton keletkezett hibákat.

Tömeges áramszolgáltatási üzemzavart okozott a Dél-Alföldön végigvonult hatalmas vihar. Az erős, helyenként 110 km/h-t is meghaladó széllel érkezett vihar hétfőn a délutáni órákban közel negyvenezer ügyfélnél okozott átmenetileg áramszünetet.

A kora délután hirtelen érkezett orkán erejű szél a megyeszékhely mellett Ásotthalomtól Deszken át Röszkéig tombolt. A letört ágak és a tövestől kifordult fák a villamoshálózatra zuhantak, oszlopok törtek ki, emiatt tömeges üzemzavar alakult ki. Az első percekben közel 40 000 ügyfélnél okozott áramszünetet, Szegeden 8000 fogyasztási helyen szűnt meg az áramszolgáltatás. A térségben a leginkább érintett települések: Kiszombor, Kübekháza, Klárafalva, Deszk, Röszke, Ásotthalom és Szatymaz.

Az NKM munkatársai megerősített létszámmal kezdték meg a hibák feltárását a vihar elvonultával. A helyreállítás késő este és éjszaka is zajlott, a pihenőre vonult szerelőcsapatokat Bajáról, Kecskemétről, Békéscsabáról átirányított szerelőpárok váltották. A munkálatok a keddi napon is folytatódnak, jelenleg 100-nál több szerelővel, hiszen a mostanra javarészt helyreállított középfeszültségű hibák mellett nagyon sok a kisfeszültségű hálózaton keletkezett hiba is.

A kidőlt fák sok helyen megrongálták a hálózatot, vezetékek szakadtak le, amelyek megközelítése élet- és balesetveszélyes! Az NKM áramhálózatának munkatársai a katasztrófavédelemmel együttműködve mindent megtesznek azért, hogy a lehető legrövidebb időn belül minden ügyfelünknél helyreálljon az áramszolgáltatás.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Áramszolgáltató