Villanyszerelők Lapja

Napelemes megoldások egyszerűen, mindenkinek

| |  1619 | |

Napelemes megoldások egyszerűen, mindenkinek

A VPP közel 20 éve egyet jelent az innovatív és környezettudatos energetikai megoldásokkal. A „VPP Intelligent Energy” magába sűríti mindazt, amit a VPP az energetika jövőjéről gondol. Azon kevés vállalatok egyike, melynek tevékenysége kiterjed az energetikai projektek fejlesztésére (műszaki és pénzügyi engineering), kivitelezésére és hosszútávú üzemeltetésére egyaránt.

Az évek során számos hagyományos- és megújulóenergia-termelő beruházást vitt véghez sikerrel, amelyek méltán alapozták meg a VPP hírnevét és a beléjük vetett bizalmat. Jelentős sikereket értek el a szélerőművek, biomassza, gázmotoros és gázturbinás kiserőmű-beruházások kapcsán. Ismertségüket leginkább a sikeresen alkalmazott üzleti és technológiai innováció révén megvalósuló egyedülálló Virtuális Erőmű Megoldás alapozta meg 2011-ben, amelyre 2015 októberében az Amerikai Egyesült Államok területére, valamint 2016. szeptemberében az Európai Unió országaira szabadalmi oltalmat szerzett, 2012. május 8-i visszamenőleges hatállyal. 2016-2018 között több, mint 80 napelemes kiserőműprojekt engedélyeztetését és fejlesztését zárta sikeresen, 40 naperőműpark kivitelezésére kapott megbízást partnerektől.

Az elmúlt időszakban a VPP Csoport jelentős szervezeti átalakuláson ment keresztül, melynek keretében idén márciusban megszületett a csoport új tagja a VPP Intelligens Energiaszolgáltató Zrt., amely 3 új üzletág egyidejű indítását tűzte ki célul. Az új üzletágak tovább viszik az elmúlt évek naperőműves tapasztalatait, ezzel együtt 2 új márka bevezetése is zajlik.

Májustól elérhető a VPP Onsite projekt szolgáltatása, amely vállalatok részére kulcsrakész napelemes rendszereket tervez, kivitelez és üzemeltet. Júniustól beléptek a lakossági (HMKE= háztartási méretű kiserőmű) szegmensbe FUZIA márkanév alatt, amely 50 kW méretig vállal komplett napelemes rendszermegoldást, beleértve a tervezést, engedélyeztetést, kivitelezést. Ez hatalmas terhet vesz le az ügyfelek válláról, mivel a szerződés megkötésén túl mindent a FUZIA csapata intéz, az ügyfelek részére fejlesztett online rendszereken keresztül pedig folyamatosan értesítik őket projektjük előrehaladásáról.

A harmadik láb a SUNMARKET névre keresztelt disztribúciós üzletág, melynek egyik fő feladata a másik két üzletág termékellátásának biztosítása, valamint önálló márkaként a piac további szereplőinek, viszonteladó és kivitelező partnerek kiszolgálása. A SUNMARKET napelemes kiserőművek főberendezéseit értékesíti, napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket. Olyan márkákkal dolgoznak együtt, akik a nemzetközi piac élmezőnyébe tartoznak, így a magas minőség is garantált. Jelenleg forgalmazott márkái a napelemek terén a Q Cells, inverterek terén a német SMA egyetlen gyártói támogatást élvező, magyar partnere és kiemelt HUAWEI gyártói partner. A tartószerkezet-gyártók közül a szintén német S-Flex és Würth márkák termékeit értékesítik.

A VPP sikerének alapvető titka, hogy az elsők között reagálnak a piaci trendekre, partnereik igényeire megbízható és időtálló megoldásokat tudnak kínálni. Munkatársainak köszönhetően széles körben alkalmazható mérnöki és üzleti kompetenciákkal rendelkezik, amely mindenkor dinamikus és progresszív fejlődést képes biztosítani a VPP számára.

NapenergiaNapenergiaNaperőmű