Villanyszerelők Lapja

Tűz ütött ki egy orosz erőműben

A hírek szerint egy ember meghalt, tizenhárman megsérültek a balesetben

| |  1346 | |

Tűz ütött ki egy orosz erőműben

Orosz hírforrások szerint egy ember életét vesztett és többen megsérültek abban a tűzben, amely a Moszkvától mintegy 50 kilométerre lévő Mijtiscsi város erőművében pusztított. Az ötven méterre is felcsapó lángokat a tűzoltók néhány óra alatt megfékezték.

Hatalmas tűz ütött ki egy Moszkva melletti, gáztüzelésű hőerőműben csütörtök délelőtt – jelentette orosz hírügynökségek nyomán az MTI.  Az első, meg nem erősített hírek szerint nyolc áldozata – halottja vagy sérültje – lehet a tűzvésznek. Ők közvetlenül a gázterminál melletti gépkocsijavító műhelyben dolgoztak. A Russia Today később arról számolt be, hogy a balesetben egy ember életét vesztette, és 13 sérültet kellett ellátni, illetve kórházba szállítani.

A hírek szerint az erőmű magasnyomású gázterminálja lobbant lángra, feltehetően egy robbanás következtében. Mivel a lángok 50 méter magasra is felcsaptak, félő volt, hogy a tűz átterjedhet más létesítményekre és üzemekre, sőt, egy közeli kollégium is veszélyben volt. Végül a tüzet sikerült lokalizálni majd eloltani, köszönhetően a helyszínre vezénylet több tucatnyi tűzoltóegységnek.

ErőműOroszországTűz

Kapcsolódó