Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

24 négyzetméteres LED-falat kapott a megújult Keleti pályaudvar

| |  1212 |

24 négyzetméteres LED-falat kapott a megújult Keleti pályaudvar

A korábbinál látványosabb, gyorsabb és korszerűbb megjelenítést tesz lehetővé a karbantartáson átesett, újonnan megnyitott Keleti pályaudvar utastájékoztató kijelzője.

 

A korábbi periodikus frissítés helyett azonnali változásokat is tud követni a Keleti pályaudvar új, az induló és érkező vonatokat kijelző táblája. A 3x8 méteres LED-fal május 27-étől segít az utastájékoztatásban.

A megújuló grafikus felület részletgazdagabb, tagoltabb elrendezést biztosít és a teljes felület kiszolgálására képes, így az esetleges váratlan helyzetek, figyelmeztetések könnyebben, akár a kijelző teljes felületén megjeleníthetőek. A megfelelő eszköz kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy ütésálló legyen és védhető a letelepedő galamboktól. Érdekesség, hogy a kijelző extrém hidegben, -20 fokban és melegben, +60 fokban is zavartalanul üzemel.

A 80-as évek óta nem került sor ilyen volumenű, forgalomkorlátozással járó felújításra a pályaudvaron. A felújítás során több mint 4 ezer vasbeton aljzatot, 600 talpfát, 716 méternyi sínt és 1200 méternyi ágyazatot cseréltek ki, újraaszfaltoztak 10 ezer négyzetméternyi területet, és eltüntették a történelmi architektúrát elcsúfító bódékat.

A MÁV tervei között szerepel, hogy 1-1,5 milliárd forintnyi uniós forrás felhasználásával egy új, nemzetközi és belföldi pénztárat, illetve modern utasvárót magában foglaló utascentrumot alakítanak ki az aluljáró szintjén. A tervek szerint az évente 12 millió utast fogadó pályaudvart teljesen akadálymentesítenék is a jövőben.

LEDVonat