Villanyszerelők Lapja

Jönnek az újabb vállalati energetikai EU-s pályázatok

| |  746 | |

Jönnek az újabb vállalati energetikai EU-s pályázatok

Májusban megjelenik egy új napelemes céges pályázat 15 milliárd forintos, illetve egy megújuló energiás pályázat 10 milliárd forintos keretösszeggel – derül ki a Magyar Közlönyben (2019. május 3. 74. szám) megjelent, szombaton hatályba lépett kormányhatározatból.

Bár a GINOP 7 évre szóló keretének 99%-át kiírták, de a korábbi pályázatokból történő átcsoportosítások, illetve egyéb okok miatt több tízmilliárd forintos új uniós pályázati keretek várhatók. Jórészt ezek köszönnek most vissza az új kormányhatározatban, pontosabban a GINOP új hatályos Éves Fejlesztési Keretében (ÉFK).

Várható egy megújuló energia használatát, illetve energiahatékonyság növelését célzó uniós pályázat is. A most megjelent ÉFK szerint 15 milliárd forintos lesz a 2019. májusában megjelenő „Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” címet viselő pályázat, amely a GINOP-4.1.3-19 a kódszámot viseli. Emellett 10 milliárdos kerettel szintén májusra várható a „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című pályázat, amelynek GINOP-4.1.4-19 a kódszáma. Ennek a pályázatnak már el is indult áprilisban a társadalmi egyeztetése.

NapelemNaperőmű

Kapcsolódó