Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

50. Közvilágítási Ankét

2019. május 16–17.

2019. április 29. | VL online |  1233 |

50. Közvilágítási Ankét

Az ankét mérföldkő a Világítástechnikai Társaság életében, ötvenedik alkalommal tanácskoznak a hazai közvilágítás tervezői, kivitelezői, üzemeltetői és nem utolsó sorban a közvilágításért felelős önkormányzatok küldöttei.

Ők azok a szakemberek, akik minden este gondoskodnak a települések köz-, közlekedés és vagyonbiztonságát szolgáló közvilágítás működéséről. Feladataik közepette részt vesznek a hazai és nemzetközi világítástechnikai szabványok alkotásában és alkalmazásában.

Az Ankét nyitónapja egybeesik az UNESCO és az ENSZ által meghatározott Fény Nemzetközi Napjával.

Az első nap programja keretében megemlékezünk a félévszázados rendezvénysorozat múltjáról, az elmúlt évtizedek szakmai és társadalmi kihívásairól. Előadások hangzanak el a közvilágítással kapcsolatos állami és önkormányzati tervekről, elképzelésekről. Az első ankét szervezői kerekasztal beszélgetésen emlékeznek meg a kezdetekről. Este, az 50 éves rendezvénysorozat méltó megünneplésére kerül sor.

A második napon előadások hangzanak el a fényszennyezésmentes és természetbarát közvilágítás megoldásairól. Folytatásként, a magyarországi közvilágítást üzemeltető cégek szakemberei ismertetik az új világítási technológiával szerzett tapasztalataikat.. A záró szekcióban szakmai újdonságok bemutatására kerül sor, majd a résztevők megismerhetik a BDK, az ELMŰ – ÉMÁSZ, az E.ON és az NKM közvilágítási hálózat „okosításával” kapcsolatos terveit, távlati elképzeléseit. E tekintetben fontos kérdés a közvilágítás vezérlése és a 0-24 órás villamosenergia szolgáltatás a közvilágítási hálózatokon.

Az ankétot fakultatív program követi: egynapos kirándulást szervezünk Nagyváradra. A program keretében idegenvezetővel meglátogatjuk a város nevezetességit, majd a város közismert éttermében elfogyasztott ebéd után szabadprogramra nyílik lehetőség. A tervek szerint a délutáni órákban érkezünk vissza Hajdúszoboszlóra. A visszaérkezés időpontja lehetővé teszi minden résztvevő számára a hazautazást, de egyeztetés alapján lehetőség van a szállás meghosszabbítására is.

A konferencia helyszíne: HUNGUEST HOTEL BÉKE ****
4200 Hajdúszoboszló, Mátyás király sétány 10.

A rendezvény honlapja

 

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

EseményekKözvilágításVilágítástechnika