Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Miről lesz szó a Villanyszerelő Konferencián?

2019. április 16.

2019. április 9. | VL online |  1324 |

Miről lesz szó a Villanyszerelő Konferencián?

Április 16-án, kedden ismét megrendezésre kerül a villamos szakma egyik megkerülhetetlen eseménye, a Villanyszerelő Konferencia, amely ezúttal az okosotthonok, okoseszközök szerteágazó témáját járja körül.

XXI. Villanyszerelő Konferencia

2019. április 16.

Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont 
1097 Budapest Könyves Kálmán krt. 12-14.

Ízelítő a programból

A kezdőszó előreláthatólag Arató Csabáé lesz, aki felvezeti a nap témáját és összefoglalja, hogy mik is azok az okosrendszerek, hol használják ezeket már régebb óta, hol napjainkban, és milyen szabványok vonatkoznak rájuk.

Előadást fog tartani a KNX Egyesület egyik képviselője, aki ismerteti, hogy ténylegesen mi is mindaz, ami megvalósítható ezekkel a rendszerekkel, mi az a szint, amelyről már elmondható, hogy az egy okosrendszer.

Dr. Kovács Károly nevét hallva manapság a szakmában mindenkinek a túlfeszültség juthat eszébe, de talán kevesebben tudják, hogy ő is egy „KNX guru”. Az Óbudai Rgyetemen a mai napig oktatja a témakört, és régebben telepített rendszereit is üzemelteti, tehát számos hasznos információval tud szolgálni ezekről a rendszerekről, gyakorlati tapasztalatokról, előnyökről, hátrányokról, s persze természetesen néhány gondolattal az ezen rendszerekhez kapcsolódó túlfeszültség-védelemről is, mivel az értékes rendszereket célszerű megvédeni.

Dr. Novothny Ferenc a biztonság oldaláról fogja megközelíteni a témát, azt a fő kérdést boncolgatva, hogy nagyobb biztonság érhető-e el az okosrendszerekkel? Emellett szó lesz arról is, hogy számos nagy cég miért nyitott a saját rendszere mellett az egységes, szabványos rendszerek irányába?

Energiamegtakarítás, mérések és beavatkozások, adatgyűjtés – milyen megtakarítások érhetők el mindezekkel?
Két kedvezőbb költségű gyakorlati megoldás, amelyekkel az okosotthonnal szembeni elvárások 90%-a kielégíthető.

Okosotthonok, intelligens épületek a tervező, a műszaki ellenőr és a felelős műszaki vezető szemével, Horogh Gyula tolmácsolásában.

A nap végére remélhetőleg minden résztvevőnek sikerül kedvet teremteni ezekhez a rendszerekhez. Ebben az is segíthet, hogy egyes készülékek és eszközök a konferenciát kísérő kiállításon a gyakorlatban is kipróbálhatók lesznek.  A szerteágazó program, a színvonalas előadások és a kapcsolódó szakmai kiállítás nemcsak a villamos szakemberek, a villanyszerelők számára lehet érdekes, hanem mindenkinek, akár az épületüzemeltetők, más műszaki területen tevékenykedők, esetleg az építkezés előtt állók számára is.

A részvételi díj előjelentkezés esetén 9500 Ft + áfa, azaz bruttó 12 065 Ft, EMOSZ és BKIK tagoknak 6000 Ft + áfa, azaz bruttó 7620 Ft, kizárólag előzetes átutalással! A helyszínen történő jelentkezés esetén egységesen bruttó 15 000 Ft a részvételi díj készpénzben.

A rendezvény Facebook-eseményoldala ide kattintva érhető el.

Jelentkezés

Felhívjuk az oktatási intézmények, tanulók és oktatók figyelmét, hogy hallgatóknak, diákoknak, oktatóknak ingyenes a rendezvényen való részvétel, csupán regisztrálni kell és a számlázási adatoknál a képzőintézmény (iskola) nevét megadni.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

EseményekVillanyszerelésVillanyszerelő Konferencia