Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Üzemel a rekorder transzformátorállomás

2019. április 1. | VL online |  2286 |

Üzemel a rekorder transzformátorállomás

Az az E.On Hungária csoport történelmi jelentőségű, a cég eddigi legnagyobb zöldmezős áramhálózati beruházását hajtotta végre Debrecenben.

A negyedik generációs intelligens elektronikus eszközökkel felszerelt transzformátorállomás, mely rekordidő alatt készült el, 3x25 megavoltampert bocsát az ügyfelek rendelkezésére, ami egy nagyobb magyarországi város nagyságrendje. Az ötmilliárd forintból megvalósuló állomás garantálja a déli ipari park üzembiztosságát, és más beruházásaival javítani fogja a lakosság energiaellátását is.

A transzformátorállomás 5 milliárd forint értékű befektetés a kapcsolódó fejlesztésekkel együtt. A területen hatezer köbméter talaj cseréjét végezték el, 3,4 kilométer, két rendszerű távvezetéket és harminc kilométer optikai kábelt építettek. A létesítmény 3x25 megavoltamper teljesítményt nyújt, hat darab 132 kV-os mezőt telepítettek, és 22 kV-os, három szakaszból álló gyűjtősínt, amely tizenhét középfeszültségű leágazást táplál.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Áramszolgáltató