Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Az E.ON lakossági villamosenergia-szerződéseket mond fel

2019. február 11. | VL online |  2501 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Az E.ON lakossági villamosenergia-szerződéseket mond fel

Az E.ON Energiakereskedelmi Kft. 2019. február 28-ai határidővel megszünteti lakossági villamosenergia-versenypiaci szerződéseit. Az érintett felhasználóknak a villamosenergia-szolgáltatás folyamatos biztosítása érdekében új szerződést kell kötniük.

Az E.ON Energiakereskedelmi Kft. – a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal egyeztetett módon – 2018. decemberében megkezdte az érintett felhasználók részletes tájékoztatását.

Az E.ON Energiakereskedelmi Kft. tértivevényes levél útján tájékoztatta az érintett felhasználóit, hogy 2019. február 28-i határidővel – a Villamosenergia-kereskedelmi Üzletszabályzatának Lakossági Általános Szerződési Feltételek 7.4 pontja alapján – megszünteti a lakossági villamosenergia-versenypiaci szolgáltatását az E.ON Alfa, Bázis, Delta és Tandem tarifáin.

A villamosenergia-szolgáltatás folyamatos biztosítása érdekében az érintett ügyfeleknek új szerződést kell kötniük 2019. március 1-jei dátumtól kezdődően:

  • a felhasználási hely tekintetében működési engedéllyel rendelkező egyetemes szolgáltatójukkal, vagy
  • egy másik villamosenergia-kereskedővel.

Azoknak az ügyfeleknek, akik az E.ON Energiakereskedelmi Kft. egyetemes szolgáltatási területén vételeznek, lehetőségük van az E.ON egyetemes szolgáltatásába visszatérni.

Ehhez a szolgáltató honlapján letölthető, továbbá postai úton is külön eljuttatott „Villamosenergia-vásárlás egyetemes szolgáltatói igénybejelentés” nevű nyomtatványt kell kitölteni, és megküldeni a 7602 Pécs, Pf. 197 címre, vagy szkennelve elektronikusan az araminfo@eon.hu címre legkésőbb 2019. február 25-ig.

Akik nem az E.ON egyetemes szolgáltatását választják vagy nem az E.ON Energiakereskedelmi Kft. egyetemes szolgáltatási területén vételeznek, azoknak az ügyfeleknek egy választott egyetemes szolgáltató, vagy villamosenergia-kereskedő felé kell igénybejelentést tenniük legkésőbb 2019. február 25-ig.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és az E.ON Energiakereskedelmi Kft. felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy amennyiben 2019. március 1-jétől nem rendelkeznek villamosenergia-kereskedelmi szerződéssel, abban az esetben a hatályos jogszabályok alapján a területileg illetékes elosztó a szolgáltatást szüneteltetheti vagy megszüntetheti, és a fogyasztásmérőt leszerelheti.

Kérdés esetén javasoljuk, hogy forduljanak az E.ON munkatársaihoz, akik a díjmentesen hívható 06 80 262 202-es telefonszámon, vagy a versenylakossag@eon.hu e-mail címen érhetők el.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Áramszolgáltató