Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Az elutasított METÁR kérelmek új elbírálását lehet kérni

2018. november 8. | VL online |  1457 |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Az elutasított METÁR kérelmek új elbírálását lehet kérni

A METÁR kérelmezők 2018. december 5-ig kérhetik, hogy a támogatási keret kimerülése miatt elutasított kérelmeiket a MEKH a rendeletében kihirdetett új feltételekkel - a következő évre meghatározott korlát terhére - bírálja el.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a METÁR támogatási mértékeket minden év november 1-jéig felülvizsgálja és rendeletben közzéteszi. A MEKH a megújuló energiaforrásból termelt villamos energia működési támogatásának mértékéről szóló 13/2017. (XI. 8.) MEKH rendelet módosításáról szóló 10/2018. (XI. 5.) MEKH rendelettel kihirdette a 2019. január 1-től érvényes értékeket.

Azok, akik kötelező átvételre vagy pályázati eljárás alá nem tartozó zöld prémiumra nyújtottak be kérelmet, de a 2018. évi támogatási keret kimerülése miatt kérelmüket elutasították, a MEKH rendelet kihirdetését követő egy hónapon belül – 2018. december 5-ig - kérhetik beadványuk új feltételek szerinti elbírálását a következő évre meghatározott korlát terhére. Ebben az esetben a MEKH a korábban elutasított kérelem beérkezésének eredeti dátumát veszi alapul.

A nyilatkozatot 2018. december 5-ig lehet benyújtani, kizárólag abban az esetben, ha ezen dátumig a METÁR kérelem támogatási keret kimerülése miatti elutasítása már véglegessé vált. Az elutasítás azt jelenti, hogy a MEKH a határozatban megállapította, hogy a kérelem megfelelt minden szükséges feltételnek, de a jogszabályi korlát miatt mégsem adható támogatás.

A sorbaállási nyilatkozatokat kizárólag elektronikusan, a MEKH honlapján közzétett, erre a célra kialakított „MEKH_VFEO_METAR_NYIL” ÁNYK űrlapon lehet megtenni.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

NapelemNaperőmű

Kapcsolódó