Villanyszerelők Lapja

25 éves Magyarországon az OBO Bettermann vállalatcsoport

| |  718 | |

25 éves Magyarországon az OBO Bettermann vállalatcsoport

Bugyi nagyköszség, Budapesttől mintegy 25 km-re, az OBO Bettermann magyarországi vállalatcsoportjának székhelye. Itt került sor 2018. augusztus 31-én a 25 éves jubileumi rendezvényre, melyen kiemelt vendégeként Varga Mihály pénzügyminiszter, valamint Ulrich Bettermann, az OBO vállalatcsoport elnöke tartott ünnepi beszédet.

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte az 1993 májusában alapított magyarországi OBO Bettermann vállalat. A magyarországi képviselet kezdetben rögzítéstechnikai anyagok összeszerelését végezte a németországi anyavállalat részére, mára pedig a villamos szerelési termékek területén piacvezető nemzetközi vállalatcsoport legmeghatározóbb tagjává vált.

Ulrich Bettermann fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy Magyarország kedvező adottságokat és lehetőségeket kínál az eredményes működéshez. Mára a magyarországi OBO Bettermann jelenlét, az itt foglalkoztatott mintegy 1200 munkatárssal, a nemzetközi vállalatcsoport stabil bástyája, és a magyarországi vállalatcsoport vonatkozásában további beruházásokat és bővülő szerepköröket terveznek. A fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat további munkahelyeket, egyre növekvő hozzáadott értéket is teremt, valamint stabil megélhetést biztosít a környéken élők számára hosszú távon.

A jubileumi ünnepségre mintegy 300 vendég érkezett a hazai és az európai gazdaság, a politika és a kultúra területéről. A cég telephelyén belül külön megközelíthető, saját parkolóhelyekkel rendelkező OBO Európa Forum a tavalyi nagyszabású rendezvénnyel már átesett a tűzkeresztségen, de az idei évfordulós alkalomnak is méltó helyszíne volt. Az épület külső kongresszusok és szemináriumok számára is rendelkezésre áll.

A meghívottak a gyárlátogatások során betekintést nyerhettek a gyártóegységek működésébe, megismerkedhettek a gyártott termékekkel és a vállalatnál használt technológiai folyamatokkal.

A vendégeket a prominens előadók ünnepi beszédein túl egy, az OBO történetét bemutató kisfilm is várta. Az estet szórakoztató produkciók – Freelusion, Infusion Trio –, valamint zenei program és ünnepi vacsora foglalta keretbe.

OBO Bettermann

Az OBO Bettermann 40 leányvállalattal világszerte 60 országban képviselteti magát. Az OBO kínálata 30.000 terméket fog át a villamos szereléstechnika területén, melyek a következő termékrendszerekbe sorolhatóak: összekötő- és rögzítő rendszerek, túlfeszültség- és villámvédelem, kábeltartó-rendszerek, tűzvédelem, vezetékrendező rendszerek, beépíthető szerelvények és padló alatti rendszerek. Az OBO Bettermann vállalatcsoport világszerte több mint 4.000 dolgozót foglalkoztat, és éves árbevétele meghaladja az 570 millió eurót. Gyártóbázisai megtalálhatóak Németországban, Magyarországon, Svájcban, Hollandiában, Nagy-Britanniában, Dél-Afrikában, Indiában, az USA-ban és Oroszországban.

BeszámolóEseményekOBO