Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Internetezni és telefont tölteni is lehet az okospadon

| |  3765 |

Internetezni és telefont tölteni is lehet az okospadon

2017 decemberében telepítették hazánk első napelemmel működő okospadját Budapesten, a Corvin Sétányon. Tavasz óta Balatonlellén is találhatunk az utcai padok egy új generációját képviselő ülőalkalmatossággal.

A Steora paddal találkozhatunk Budapest mellett többek között Zágrábban, Dubrovnikban, Pozsonyban, de akár Dubajban és az ausztráliai Perth-ben is. Tavasz óta Balatonlellén is kifogástalanul működik és nagy népszerűségnek örvend a napelemes okospad.

A padon telefont tölteni és internetezni is lehet. A beépített hűtőrendszerrel az ülőfelület még a nyári forróságban is kellemes hőmérsékletet biztosít.

A Steora okospad teljes mértékben napelemből származó energiát használ, s miután optimalizálja saját energiafelhasználását, így az sosem kapcsol le, és időjárási viszonyoktól függetlenül folyamatosan üzemel. Beépített érzékelőivel képes adatokat gyűjteni annak kihasználtságról és a környezeti körülményekről. Integrált lámpái két méteren belül megvilágítják az ülőalkalmatosság környezetét, lehetővé téve a felhasználók számára az éjszakai használatot. Az ülőfelület anyaga tűzbiztos.

Az okospad egy független felhasználású, vezeték nélküli készülék-töltővel és két smart USB csatlakozóval is rendelkezik, amik a mobilkészülékek gyorstöltését teszik lehetővé. A 4G router segítségével az internet kapcsolat a pad 4 méteres körzetében elérhető.

ÉrdekességOkos eszközök