Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Elektromos olajradiátorokat hív vissza a Sencor

2018. április 16. | VL online |  2025 |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Elektromos olajradiátorokat hív vissza a Sencor

A Sencor olajradiátorok gyártója, a FAST ČR a.s. arra kéri mindazokat, akik 2017 februárjától 2016300912 gyártási szériájú Sencor SOH 3009BE fűtőtestet vásároltak, hogy a terméket vigyék vissza a vásárlás helyére, ahol azt egy másikra cserélik, vagy visszafizetik annak teljes vételárát.

 A társaság, saját vizsgálata alapján, arra a következtetésre jutott, hogy bizonyos technikai feltételek mellett, a szóban forgó termék működtetése során, a radiátor nyomás alá kerülhet, és a forró olajtöltet esetleg szivároghat. A társasághoz a mai napig 5 hasonló bejelentés érkezett.

A közlemény szerint a cégnél termékbiztonság élvezi a legmagasabb prioritást, így minden gyártmánynak meg kell felelnie a nemzetközi és nemzeti törvényeknek és rendeleteknek, valamint a vonatkozó szabványoknak. A SENCOR SOH 3009BE elektromos olajradiátor megfelelő eredményekkel esett át minden, az EU-s piaci bevezetéshez és a CE jelölés odaítéléséhez szükséges vizsgálaton (mechanikai, elektromos és kémiai tesztek).

 Az említett bejelentések után a cég vizsgálatot indított, amely a hibás olajradiátor azonosításához, árusításának leállításához és a piacról történő kivonásához vezetett.

 A 2016300912-es LOT SENCOR SOH 3009BE elektromos olajradiátor visszahívásával kapcsolatban a szerviz@sencor.hu e-mail címen, vagy a +36 23 330 830 telefonszámon kérhető információ.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Fűtéstechnika