Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Világítástechnikai szakreferensképzés indul

Villanyszerelőknek is!

2018. január 19. | VL online |  3031 |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Világítástechnikai szakreferensképzés indul

A tanfolyam napjaink korszerű LED-es világításával összefüggő műszaki, szabvány- és jogi ismereteket nyújt. A képzés nyílt, a részvétel semmilyen végzettséghez vagy bizonyítványhoz nem kötöt.

A Világítástechnikai Társaság és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület világítástechnikai szakreferensképzést indít, melynek időtartama 3 nap, amire 3 egymást követő péntekenként 2018. február 23-án, március 2-án és március 9-én kerül sor. 

A végzettek Világítástechnikai Szakreferens oklevelet kapnak, valamint villanyszerelő vagy azzal egyenértékű végzettség esetén 1 éves ingyenes hozzáférést Magyar Elektrotechnikai Egyesület aramkapocs.hu oldala szolgáltatásaihoz, az aramkapocs.hu oldalon ajánlott villanyszerelők közt Világítástechnikai Szakreferens minősítést, bekerülnek a Világítástechnikai Társaság ajánlott villanyszerelői közé.

A képzés tematikája és előadói:

2018. 02. 23
09:00-10:30 Fénytechnikai alapfogalmak, látás Nádas József Óbudai Egyetem
10:45-12:15 Fényforrások (a LED-en kívül) Molnár Károly Zsolt Óbudai Egyetem
13:15-14:45 LED, mint fényforrás dr. Poppe András BME
16:45-18:15 Működés, működtetők Schulz Gábor Lightronic Kft
2018. 03. 02
09:00-10:30 LED élettartama, megbízhatósága dr. Csuti Péter Pannon Egyetem
10:45-12:15 Méréstechnika, mérés előírások, szabványok dr. Szabó Ferenc Pannon Egyetem
13:15-14:45 Kiválasztás, gazdaságosság, megtérülés Mancz Ivette Elios
15:00-16:30 Világítótestek, lámpatest szabványok Schwarcz Péter GE
2018. 03. 09
09:00-10:30 Közvilágítási szabványok és jogi ismeretek N. dr. Vidovszky Ágnes NFM
10:45-12:15 Közvilágítás szerelés, karbantartás, üzemeltetés Tamás László BDK Kft.
13:15-14:45 Retrofit LED-ek, beltéri világítás Nádas József Óbudai Egyetem
15:00-16:30 Vizsga, eredmény    

Időpont: 2018. február 23., március 2. és március 9.
Helyszín: Világítás Háza (1042 Budapest, Árpád út 67., 1. em.)

A tanfolyam díja: 58 000 Ft+áfa

Kedvezmény MEE tagoknak: 5%; MEE+VTT tagoknak: 10%

A vizsgateszt, mely az előadásokon elhangzott ismeretanyagra épül. A vizsgára külön készülni nem kell, az előadásokon való részvétellel az ismeretanyag megszerezhető. A képzés kis létszámú, min. 15 fős, legfeljebb 35 fős csoportokban történik.

Jelentkezési határidő: 2018. január 31.
Lemondási határidő: 2018. február 12.

A képzés díja étkezéseket nem tartalmaz, ezért teljes egészében járulékmentesen elszámolható. Jelentkezni online a vilagitas.org weboldalon, email-ben a vtt@vilagitas.org címen, postai úton vagy személyesen (nyitvatartási időben) a 1042 Budapest, Árpád út 67. címen lehet.

A részvételi díj tartalmazza

  • a képzésen való részvételt,
  • a délelőtti és délutáni előadások közti kávészüneteket,
  • a vizsga és az Világítástechnikai Szakreferens oklevél kiállításának költségeit,
  • 1 év díjmentes hozzáférést az aramkapocs.hu szolgáltatásaihoz,
  • a képzést sikerrel végzettek megjelentetését az aramkapocs.hu oldalon ajánlott villanyszerelők közt Világítástechnikai Szakreferens minősítéssel,
  • a képzést sikerrel végzettek megjelentetését az aramkapocs.hu szolgáltatással párhuzamosan a vilagitas.org oldalon a Világítástechnikai Társaság ajánlott villanyszerelői közt.

A képzés nyílt, a részvétel semmilyen végzettséghez vagy bizonyítványhoz nem kötött, ám az ajánlott villanyszerelők megjelentetéssel csak az arra jogosítottak élhetnek.

A hatályos jogszabályok értemében csak akkor ajánlható a résztvevő villanyszerelői minőségében, ha a tevékenysége ellátásához szükséges közép vagy felsőfokú, villanyszerelői vagy erősáramú (vagy jelenleg is elismert, de korábban megszerzett egyes elektrotechnikai) végzettséget vagy képzettséget igazoló okirattal rendelkezik. Ez az Áramkapocs weboldalon (aramkapocs.hu) és/vagy a Világítástechnikai Társaság weboldalán (vilagitas.org) való "Világítástechnikai szakreferensként" ajánlott villanyszerelő szakemberek adatbázisába kerülés feltétele.

Aki az ajánlott villanyszerelői adatbázisba kerülést igényli, a jogosítás alapjául szolgáló bizonyítványt, képzettséget vagy végzettséget igazoló okiratot másolatban (papír és elektronikus is lehet) a jelentkezéssel egyidejűleg, vagy a jelentkezési határidőig utólag kell benyújtania.

További információk a vilagitas.org honlapon.

 

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

KépzésLEDVillanyszerelő