Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Biztonságos villanyszerelés - energiahatékony megoldások

November 7-én Szegedre és az InfoShow!

2017. november 3. | VL online |  3656 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Biztonságos villanyszerelés - energiahatékony megoldások

Tovább folytatódik az országjáró szakmai roadshow! Az új évad első állomása Miskolcon volt, majd Debrecenben kaphattak az érdeklődő tervező, kivitelező, üzemeltető és felülvizsgáló szakemberek az épületek villamos berendezéseinek biztonságos üzemeltetése érdekében naprakész információkat.

Az idei évad előadásai kitérnek a hibavédelmi (érintésvédelmi) mérésekre – félreértésekre, tévhitekre a felülvizsgálatokkal kapcsolatban. Szó esik a gyártók által fejlesztett védelmi eszközökről, melyek meg tudják akadályozni az elektromos eredetű tüzek nagy részét. Képet kapnak a résztvevők az egyre több gyártó kínálatában megjelenő, egymással és az okostelefonokkal, tabletekkel kommunikáló eszközökről a villanyszerelés területén. Bemutatjuk a korszerű szerelési technológiákat, melyek kompromisszumok nélkül nyújtják azt, amit egy villamos kötéstől várunk. A túlfeszültség-védelmi készülékek kiválasztásának szempontjaira és szakszerű beépítésének szabályaira is kitérünk csakúgy, mint a smart metering - okosmérés témakörére, illetve a hatékony anyagkiírásra is. A világítástechnika kapcsán a rendelkezésre álló technológiákról és a jövőbeli célokról adunk tájékoztatást, az energiahatékonyság érdekében.

InfoShow Workshop

Debrecenben debütált az InfoShow Workshop program, amelynek célja, hogy olyan megoldásokat, technológiákat mutassunk be, amelyek jól kapcsolódnak az InfoShow ez évi tematikájához, a hatékony szereléshez és ahol a fő cél az eszközökkel való tényleges gyakorlás.  A résztvevők először 10 perces előadásokban megismerhetik a nap során elvégzendő gyakorlatokat, az alkalmazott eszközökről és technológiákról kapnak információkat. Az előadásokat követően csoportokba osztva, forgószínpadszerűen mindenki mindegyik cég feladatait gyakorolhatja. A gyakorlás során a legjobban szereplő résztvevőt a cégek képviselői választják ki, aki a nap végén a "Nap szerelője" elismerést és egy ajándékcsomagot vihet magával.

Ízelító a tartalomból:

Túlfeszültség-védelmi készülékek kiválasztásának szempontjai és beépítésének szabályai

Ahogy a többi helyszínen, úgy november 7-én Szegeden is elhangzik a Dehn+Söhne előadása is, amely az előző év elméleti összefoglalója után az idei sorozat előadása a túlfeszültség-védelmi készülékek kiválasztásának szempontjait és beépítésének szabályait szeretné bemutatni gyakorlatias formában. Így például bemutatásra kerül az egyes szabványok alkalmazási köre (milyen építményrendeltetések esetében és hova kötelező túlfeszültség-védelem beépítése). Az előadás célja hogy segítse a túlfeszültség-védelmi készülékek helyes kiválasztását, tervezését, valamint a szakszerű beépítés követelményei is bemutatásra kerülnek fotók formájában.

Időpontok és helyszínek:

  • 2017. 11. 07. Szeged
  • 2017. 11. 21. Győr
  • 2017. 12. 05. Zalaegerszeg
  • 2018. 02. 08. Budapest
  • 2018. 02. 20. Pécs
  • 2018. 03. 06. Veszprém
  • 2018. 03. 20. Kecskemét

A hallgatóság számára a részvétel – előzetes online regisztráció esetén – díjtalan. Jelentkezés és további információk a rendezvénysorozat honlapján, a www.infoshow.hu címen érhetők el.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ÉpületvillamosságEseményekInfoShowVillanyszerelés