Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Forradalom a villanyszerelésben

Miért égetően fontos a villanyszerelési szerszámok fejlesztése?

2017. augusztus 1. | támogatott cikk |  31 468 |

Az alábbi tartalom archív, 7 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Forradalom a villanyszerelésben

Fantasztikusan fejlett világunkban számtalan találmány van jelen, hogy életünk szinte minden percét megkönnyítse. Azonban a rohamosan terjedő technológiai forradalom még nem terjedt ki minden területre. Ide sorolhatjuk a rendkívül fontos villanyszerelést is, melynek fejlesztése elengedhetetlen.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tény, hogy a mai világban az áram által működtetett eszközök nélkül nem tudjuk elképzelni mindennapi életünk haladását. Elég csupán körülnéznünk, hogy sok-sok ilyen tárgyat tudjunk felsorolni. Ennek ellenére a villanyszerelők még mindig szigetelő szalaggal szenvednek, ha a vezetékeket be kell húzni a csövekbe, ami idő és anyagigényes, fáradtságos munka. Ráadásul a vezetékek könnyen megsérülnek, a vezetékek sokszor beszakadnak, ami a munkafolyamat újrakezdését eredményezi, sok idő elmegy a vezetékek és a behúzó szalag össze illetve szétcsatlakoztatásával, ezzel meghosszabbítva a munkaidőt. Ha a vezetékek nehézkesen haladnak a kanyargó csövekben, az veszélyessé teszi a szerelők munkáját. Épp itt az ideje, hogy egy forradalmi találmánnyal egyszerűsítsük a vezeték behúzást!

A legjobb megoldás a Wiro kábelbehúzó fej!

Jó indokkal állíthatjuk, hogy a Wiro a villanyszerelők megmentője. A kifejezetten villanyszerelésre szakosodott vállalat mögött több mint tíz év szakmai tapasztalat áll. Elkötelezettségüket igazolja, hogy jobbnál jobb találmányok kifejlesztésére törekednek, hogy a szakma előrébb haladjon.

A legújabb, forradalmi találmányukat azért hozták létre, hogy könnyebbé tegyék a vezeték behúzást. Ez a kiváló, új eszköz a Wiro kábelbehúzó fej, ami hatalmas terhet görget le a villanyszerelők válláról.

 

Miért bízhatunk meg a Wiro szakértelmében?

A Wiro gondoskodott arról, hogy az általa kifejlesztett kábelbehúzó fej minőségét ne kelljen megkérdőjeleznünk. A termék TÜV – SÜD minősítést kapott, ami gondos tesztelésre ad bizonyítékot. Továbbá a szintén minőségbiztosító KERMI is minősítette a terméket, ami igazolja, hogy a gyártását felügyelték és biztonságtechnikailag is ellenőrizték az eszközt. Ha adunk a minőségre, e termék a tökéletes választás.

Hogyan rakjuk össze a Wiro kábelbehúzó fejet?

A Wiro kábelbehúzó fej összeillesztése pofonegyszerű. A behúzó fej egy hüvelyből, egy recézett betétből és egy rugóból áll. Először ezt a három alkatrészt kell összeillesztenünk. A recézett betétet a hüvelybe kell helyeznünk. A betét kilógó részére kell tennünk a rugót. Aztán egy behúzó szálra lesz szükségünk. A Wiro több méretű, anyagú, kiváló behúzó szállal tud szolgálni. A behúzó fejet, pontosabban a rugón túl levő keskeny menetes részt kell a behúzó szál menetes végébe csavarni a készletben levő műanyag kupak hüvelybe való illesztésével, mert ez az, ami a gégecsőben való haladást teszi zökkenőmentessé. A Wiro videót is készített annak érdekében, hogy a készülék összeszerelése problémamentes legyen.

A Wiro kábelbehúzó legnagyobb előnyei

Miután elkészültünk a fej összerakásának néhány másodperces műveletével, és a behúzó szál is a helyére került, a szerkezet mehet is a csőbe! A legjobb, ha a cső, melybe behúzni kívánjuk, minimum 16 milliméteres belső átmérővel rendelkezik. Ellenben a Wiro szakemberei ennél vékonyabb csövekkel is kipróbálták, így biztos, hogy akár egy 10,7 milliméteres belső átmérőjű csőben is könnyedén siklik. A kábelbehúzó olyan könnyen veszi még a kanyarokat is, mintha egy profi autóversenyző kormányozná. A fej egyszerű mégis erős tartása biztosítja, hogy a húzás közben a vezetékek nem szakadnak be a csőbe, így megszabadulhatunk az anyagveszteségtől. Ennek következtében több pénz marad a tárcánkban, mintha a vezeték behúzás nehézkesebb változatánál maradnánk. Ez akár évi 300 000 Ft megtakarítást is jelenthet egy sokat dolgozó villanyszerelő csapat esetében. Továbbá rengeteg időnk szabadul fel e forradalmi találmány használatának köszönhetően, hiszen nem győzzük hangsúlyozni, milyen kevés időt igényelnek az említett folyamatok. És ami még fontosabb, hogy a munka kevésbé veszélyes, ha a Wiro kábelbehúzóját választjuk, hiszen a kéz sérüléseit segít elkerülni, például nem kell a snitzerrel szétvágni az előzőleg összeragasztott alkotóelemeket, hiszen itt nincs ragasztás!

Mi a helyzet a vezetékekkel?

Ha a kábelbehúzót sikeresen átcsúsztattuk a csövön, vegyük le a hüvelyről a kupakot! A hüvelybe nem kevesebb, mint hat vezetéket tudunk csatlakoztatni, viszont összesen tizenkét, 1,5-ös vezeték húzható be vele. Részletek: www.wiro.hu/_14. Ha a vezetékeket a hüvely réseibe helyezzük, ami csupán pár pillanatba telik, elkezdhetjük az áthúzást, ami szintén szélsebesen fog zajlani. A vezetékek MCU 1,5-ös és MCU 2,5-ös típusúak lehetnek.

Még egy előny

Mit tegyünk, ha van már más fajta behúzónk? Nem probléma, nem kell az egész eddigi készletünket eldobni! A Wiro csoportnak erre is van megoldása. A cég adapterről is gondoskodik, mely segítségével a kábelbehúzó fejet rácsatlakoztathatjuk a már meglévő behúzónkra. Itt www.wiro.hu/kiegeszitok

Hát mi más robbanthatna ki forradalmat a villanyszerelésben, mint a Wiro kábelbehúzó fej?

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

SzerszámokVideóVillanyszerelés