Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Díjnyertes LED lámpatestek az Urban Betyárban

2017. július 13. | VL online |  2070 |

Az alábbi tartalom archív, 7 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Díjnyertes LED lámpatestek az Urban Betyárban

Az Urban Betyár Étterem és Bár egy világszinten is egyedülálló koncepció alapján megvalósult vendéglátóhely és néprajzi élményközpont Budapest szívében, ahol 110 db díjnyertes LED lámpatest került beépítésre.

Az Urban Betyár mindenki számára nyitva áll, aki szeretné felfedezni a magyar vidék sokszínű kulturális örökségét, vagy megkóstolná a tradicionális magyar ételkülönlegességeket. Az egyedülálló ötlet megvalósítása mind a belsőépítészektől, mind a világítástechnikai szakemberektől innovatív gondolkodásmódot igényelt.

Az étteremként és múzeumként egyaránt funkcionáló interaktív látogatóközpont belsőépítészeti kialakítása során fontos vezérelv volt, hogy minél több építészeti és épületgépészeti elemet eredeti állapotukban tartsanak meg a tervezők. Ennek megfelelően az acélpillérek és mennyezeti tartók álmennyezettel való kitakarás helyett csupán új, sötétzöld, illetve fekete festést kaptak. 

Elegancia és technológia

A sötét színek dominanciájának ellensúlyozását a modern világítástechnika eszközrendszere tette lehetővé. A tervezésénél olyan megoldásra volt szükség, amely mind a megjelenés, mind a funkcionalitás, mind pedig az energiatakarékos üzemeltetés szempontjait figyelembe veszi, és végül egy tágas és levegős térérzetet alakít ki a látogatóban.  

Az étterem területén a világítás funkciója elsősorban a meghitt, ám mégis elegáns atmoszféra létrehozása volt, ugyanakkor a felhasználói igénynek megfelelően változtatható világításképű rendszert kellett telepíteni. 

A kiállító térben az alacsony belmagasságot kompenzáló erős fényekre volt szükség, így a megrendelő választása az elsősorban múzeumokban használt Feilo Sylvania termékekre esett. A díjnyertes Concord Beacon XL LED egyesíti az élvonalbeli LED és az innovatív optikai lencse technológiát egy kiváló minőségű spotlámpa formájában. Ezek a tulajdonságok és a magas CRI 97 színvisszaadás ideális választássá teszi a terméket bármely olyan felhasználási területen, ahol elsődleges szempont a magas fényerő, és a hosszú élettartam. 

A projektben felhasznált 110 darab LED lámpatest rögzítése a rugalmasan testreszabható Lytespan sínrendszer elemeivel történt.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Feilo SylvaniaLEDVilágítástechnika