Villanyszerelők Lapja

A díjmentes közműcsatlakozással akár 1,9 millió forint is megspórolható

| |  3821 | |

A díjmentes közműcsatlakozással akár 1,9 millió forint is megspórolható

Azáltal, hogy július 1-jével a családoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak (kkv) ingyenessé válnak a közműcsatlakozások, egy magánszemély 1,9 millió forintot, egy vállalkozás pedig 2,8 millió forintot is megtakaríthat.

Ezt Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára mondta az pénteken az M1 televízióban, aki hozzátette: a közműcsatlakozások ingyenessé válása a kkv-knak és a magánszemélyeknek egyaránt azt jelenti, hogy egy átlagos méretű családi ház, lakás vagy egy átlagos méretű üzlethelyiség (fodrászat, pékség) gáz-, villany- és vízellátása díjmentessé válik szombattól, és az ügyintézési határidők is radikálisan csökkenek. A fejlesztés által a kkv-k és a lakosság azonos helyzetbe kerülnek.

Bartal Tamás kiemelte: a Miniszterelnökség javaslatára az Országgyűlés által elfogadott törvény, valamint az annak végrehajtását szolgáló kormányrendelet értelmében díjmentessé válik a gáznál a legfeljebb óránként 4 köbméter, a villany esetében a legfeljebb 32 amper névleges teljesítményű fogyasztásmérők beszerelése, valamint a 32 milliméter átmérőjű ivóvízvezeték és a 160 milliméter átmérőjű szennyvízvezeték bekötése. 

A díjmentesség nemcsak az újépítésű lakásokra lesz érvényes, hanem a lakásfelújításokra és a lakásátalakításokra is, valamint akkor sem kell fizetni, ha valaki úgy gondolja, hogy szeretné az áramellátását a 16 amper névleges teljesítményű fogyasztásmérőről 32 amperesre bővíteni. 

közműszolgáltató