Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Felfüggesztett börtönre ítélték a kerítésébe áramot vezető férfit

2017. július 6. | VL online |  3808 |

Az alábbi tartalom archív, 7 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Felfüggesztett börtönre ítélték a kerítésébe áramot vezető férfit

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy idős pellérdi férfit, aki áramot vezetett a kerítésébe – tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

Barkaszi Attila közölte: a törvényszék hétfőn kihirdetett ítéletében a vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztette.

Ismertetése szerint a vádlott 2015 májusában helyezte áram alá a háza előtti kerítést. A helyi önkormányzat időközben döntött a vádlott elhanyagolt, balesetveszélyes kerítésének javításáról; a munkálatok megkezdéséről tájékoztatták a férfit.

A javítást 2016 novemberében végző egyik munkást „megcsípte” a kerítés, amelyet azután a társával együtt megvizsgáltak, de akkor egyikőjüket sem rázta meg az áram. Ez azonban kizárólag a szerencsének volt köszönhető – hangsúlyozta a szóvivő, hozzátéve, hogy az egyik munkás aznap jelentette az esetet a település aljegyzőjének.

A vádlott másnap tudatta az önkormányzattal, hogy a tolvajok miatt vezetett áramot a kerítésbe. Az aljegyző értesítette a rendőrséget, az áramszolgáltató munkatársai pedig áramtalanították a házat.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ÁramütésBalesetveszély